Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 收藏玩具不為家人認同

敢問大大 d 親戚有無食煙 ?
如果有, 可以回返一句:
"好過 d 死煙剷拎 d 錢去買煙, 神憎鬼厭, 累人累物 !"

你可以覺得咁講好似 EQ 低咁...
我可以控制住自己唔窒佢, 但係我唔會...
我會覺得自己唔係聖人, 只係普通人, 唔會樣樣o野都以德報怨...
對於一 d 唔專重人o既人, 我都唔會專重佢...
同意......

反對我買玩具的也有上司, 舊女友 同 老婆

全部都不明白我
頭像被屏蔽
何必為左咁而勞氣
須知一d係你既寶貝  一d係世界上最冇用既野
唔值得咁激氣
D人見到自己唔LIKE既嘢係眼前出現,就話呢樣個樣:blame:
收藏玩具會害人?:blame:係不良啫好,會傷身???:blame:
本人情況跟樓主相反-______-
可能我重係學生階段 所以佢地可能覺得無所謂(過埋今年唔係=[)
回應反樓主:
其實你有穩定ge職業 基本上買玩具無錯
因為你已經獨立,應該有自己喜愛ge野
所以不用太介意你父母ge睇法==
我之前都經常比人咁話~~
之後我諗左個方法~~佢地一講,
我即時回答:我都覺得玩玩具無咩大志~諗諗都係去澳門賭錢,
上次我有個FD,佢未輸到仆直之前幾好景丫!又買車又買樓!
之後輸先出事之嘛,周圍問人借,好似最後問貴利借,宜家唔知去左邊呢??
放心啦~~我唔似佢,我會識收手GA啦~~唔會有事WOR~~你地借住5萬我先
我去澳門幾轉就贏幾個開!!

之後佢地無人再敢話過我一句!!
我就唔會理任何人,
絕對會繼續玩落去!
自己興趣黎姐,無犯法,對其他人無影響咪得囉。:45:

(超憎就係聽到有不知所謂既人講話; 咁大個仔仲玩玩具!)
:*我真係想...............
既然樓主已婚,有錢供樓,有錢俾家用屋企人,自然有一定經濟能力,講野都可以大聲d,你可以同d老野講,我搵 ...
老天尊 發表於 2010-2-28 12:53 PM

十卜十卜!!!!:*
唔係偷 , 唔係搶 , 唔係不良嗜好 , 唔係等錢開飯
負擔得起  
點解要介意其他人講咩呢
nikemax 發表於 28-2-2010 09:28 PM

同意,做人咁冇氣量,唔怪得人地會搵機會話你 ~
我之前都經常比人咁話~~
之後我諗左個方法~~佢地一講,
我即時回答:我都覺得玩玩具無咩大志~諗諗都係去澳門賭錢,
上次我有個FD,佢未輸到仆直之前幾好景丫!又買車又買樓!
之後輸先出事之嘛,周圍問人借,好似最後問貴利借,宜家唔知去左邊呢??
放心啦~~我唔似佢,我會識收手GA啦~~唔會有事WOR~~你地借住5萬我先
我去澳門幾轉就贏幾個開!!

之後佢地無人再敢話過我一句!! sosuke 發表於 28-2-2010 10:45 PM

一個又白痴又無補於事又冇家教既回答 ... 最慘係你自己以為好醒
我覺得冷靜對待依D情況,話晒係親戚,開始米同佢講只不過嗜好黎,同玩hifi、車一樣不過唔駛洗咁多錢,如果佢仲講落去,米好似其它大師兄一樣講"好過去玩女人同睹錢!唔同你想我變左做雞蟲同睹鬼!"不過講個時最好笑笑口當講笑囉!依過係我常用既辦法!  :67:
我覺得冷靜對待依D情況,話晒係親戚,開始米同佢講只不過嗜好黎,同玩hifi、車一樣不過唔駛洗咁多錢,如果佢 ...
kinkit_666 發表於 28-2-2010 11:15 PM

我覺得如果你人緣好識同人相處,佢地係會讚你既收藏同你吹下水,
而唔係講野留難你,我屋企有人黎拜年,大家傾下收藏品都幾開心,
佢地仲會用個電話影下個 display
其實有咩方法令其他人應同le樣嗜好ar~~~~我都成日比人話覺得好無癮lo~~:31:
其實有咩方法令其他人應同le樣嗜好ar~~~~我都成日比人話覺得好無癮lo~~
hisashichou 發表於 28-2-2010 11:40 PM

我覺得如果你人緣好識同人相處,佢地係會讚你既收藏同你吹下水,
而唔係講野留難你。