Toysdaily 玩具日報

查看: 83945|回復: 273

[PSP] GVG NEXT PLUS! 出左啦~ 集中討論吧~

今日188入手~~ 炒價4字頭...

超正呀~~~ 一開始就有得用甩毛雞同五飛, 爆一次機會出"I"路線, 爆"I"就有自護號, 一路打一路出,,,

甩毛雞... 唔知咩定位, 炮少, 格快, LV.3 CA炮超大超粗, 但唔夠痛...
五飛, 新一代屈機格鬥王... AB放飛予再ND埋身....
我都入左!!知吾知點出Tran arm,獨角點出爆甲??thx:64:
坦白講, 隻野麻麻, 一貫BANDAI作風..集集如是, 根本上可以講係一隻追加機體既GVG臭蟲修正版本
如果係GUNDAM FANS, 有咁多機體玩, 都應該入手既, 不過行貨普通版, 仲要係特典都無, 炒到4XX實在係出唔落手
都係等佢跌落二百尾, 三百頭先至出手.
香港現像真係幾奇怪, GUNDAM個名好似奉旨有得炒咁, 反而係日本好多時都成行成事, 多到成座山咁擺係處都唔見有咩"排隊"現像.

GUNDAM可以講係史上出得最多GAME既作品, 所有平台, 主機, 電腦, 街機, 手提機仔等等, 總之有GUNDAM份既加加埋埋真係過百隻有多, 我個人都唔識數究竟實數有幾多..銷量雖然一向唔係好多, 每套由幾萬至幾十萬不等, 但真係山大斬埋有柴, 一個系統, 一個引擎玩足5至6年出夠5. 6, 7集, 真係本少利大, 排第二位既金蛋龍珠雖則已經好誇, 但係仍然拍馬都未追得上偉大既"GUNDAM".
原帖由 side3net 於 1-12-2009 09:26 PM 發表
坦白講, 隻野麻麻, 一貫BANDAI作風..集集如是, 根本上可以講係一隻追加機體既GVG臭蟲修正版本
如果係GUNDAM FANS, 有咁多機體玩, 都應該入手既, 不過行貨普通版, 仲要係特典都無, 炒到4XX實在係出唔落手
都係等佢跌 ...

我就比較想佢用同一個引擎,不過就唔只淨係出gundam角色,如果有埋勇者系列,加埋可以合体:50:
就算一萬蚊隻game我都會買
昨晚都沒.今天才見街....D3的話就更要等....:oh:
呢度真係好
真係討論下隻GAME
其他FORUM淨係講緊幾時有ISO
都唔明點解唔買都咁大大聲
我重等緊訂左拎貨
希望今晚有得玩喇... :59:
原帖由 積古斯 於 2-12-2009 01:48 PM 發表
呢度真係好
真係討論下隻GAME
其他FORUM淨係講緊幾時有ISO
都唔明點解唔買都咁大大聲
我重等緊訂左拎貨
希望今晚有得玩喇... :59:

咪係...

by the way, 我等12-3先去買. (貨到左, 但好似因為唔係間間鋪都偷跑, 所以先高過官方價.)
原帖由 william34 於 2/12/2009 10:07 AM 發表

我就比較想佢用同一個引擎,不過就唔只淨係出gundam角色,如果有埋勇者系列,加埋可以合体:50:
就算一萬蚊隻game我都會買

到時有又一萬蚊隻我先唔信你會買
:45:

回覆 8# 的文章

或者可能是... 10000YEN... 呢...

這個系列... 小櫻只玩過PS2版的「聯邦對自護 DX」和「Gundam vs Z Gundam」...

對此系列印象是... 一隻由SF衍生出來的立體Gundam對戰Game... 而且系統漸趨複雜... 已經不是小櫻能玩到的程度了...

所以這三百多元... 可以買其他東西...

呵呵呵...

小櫻上
原帖由 小櫻 於 2-12-2009 04:59 PM 發表
或者可能是... 10000YEN... 呢...

這個系列... 小櫻只玩過PS2版的「聯邦對自護 DX」和「Gundam vs Z Gundam」...

對此系列印象是... 一隻由SF衍生出來的立體Gundam對戰Game... 而且系統漸趨複雜... 已經不是小 ...

一萬蚊都買呢句野聽住先啦, 一皮野買隻PSP遊戲, 隻野莫非鑲金既?
我仲記得當年PS2有隻TAKARA既叫"新世紀勇者大戰"  標榜係勇者大集合式機戰.
忍唔住手入左貨, 結果完全係踩中地雷, 隻野真係衰到無人有..亦令我對所有勇者遊戲有左莫明既恐懼

點講呢隻GUNDAM VS GUNDAM呢, 話佢唔好玩又唔係, 話佢好好玩又唔係.
但係, 你話高過320真係唔係幾合理囉.
畫面就講真, 勁一般, 圖像上, 畫面表現上, 完全無改進. 更加係連故事設定都慳返, 呢個系列其實已經失控.

回覆 10# 的文章

那隻甚麼「新世紀勇者大戰」?... 你提起小櫻也有點印象...

查實此類遊戲... 雖然不是太難造... 但又真的只有眼鏡廠的機戰系列才叫得做好賣... 其他近似的... 不說日本... 個人觀察在香港就大多仆直囉...

說回這個遊戲... 查實小櫻也「試玩」過上集... 畫面其實是可以接受了... 就像GT5P與GTPSP那般吧... 始終是PSP嘛...

而此作的賣點是連線對戰... 當然有故事模式會好一點... 但某程度算是給玩者玩街機時練習工具?...

反而小櫻比較喜歡Gundam Battle系列... 操作夠簡單而且某程度比VS系列爽快得多...

呵呵呵...

小櫻上

呢隻GAME就好似拳王咁, 唔識玩就會覺得佢GRAPHIC爛, 動作白痴, 出招難, ETC....

但識玩既人, 就會覺得出面機鋪GVGN $4一ROUND都值得入...

呢隻GAME值唔值得買正版,WELL...  事實就係周街都有人問邊度有貨囉XD
我想問邊部係你地既皇牌機:?
原帖由 freedom@kira 於 2-12-2009 06:13 PM 發表
我想問邊部係你地既皇牌機:?

好多部... 大部分都係3000機~
UNICORN, WING 0, TURN A, NU, DOUBLE X 都用得OK,
另外用肥仔都好好玩,

最想玩勁隻蟹仔.............龜霸XD
頭像被屏蔽