Toysdaily 玩具日報

[PSP] GVG NEXT PLUS! 出左啦~ 集中討論吧~

原帖由 gundamrx782 於 27-12-2009 06:09 AM 發表

o甘你有無打死部跌死你先﹖﹖
我部nu升爆左﹐唔係好想浪費D分....
唔知用WZC打得唔得呢………

用咩打都過得到
我係哩個map屈爆左幾部機d lv
係sf同流星合體前 殺路人真 <==好easy
會大機打一定唔可以比盟友死先過你
就係咁簡單
原帖由 gundamrx782 於 27-12-2009 06:10 AM 發表

係呀~~
同埋想順便問埋NP level有幾多個map架﹖﹖

11個
我打爆晒
隱藏關都爆埋
有問題可以問我
原帖由 熱血廢人 於 27-12-2009 08:59 AM 發表

11個
我打爆晒
隱藏關都爆埋
有問題可以問我

厲害厲害:D
剛剛起身﹐今日再試下打SF先:* :*
原帖由 花少爺 於 26-12-2009 10:22 PM 發表
想請教各師兄查理高達的連技....
我玩查理高達最高連到只有370左右(傷害程度2),岩岩好秒到部lv.4雷射大炮...想請問查理還有更高傷害的連技嗎??望各師兄解答:handshake:

UNICORN 除左紅血修正外, 應該無可能係DMG2情況下打到370.... 唔好話UNICORN, 就算GOD爆明鏡都唔得....
請問你用邊一招打出370?
原帖由 Noctilux 於 27-12-2009 05:03 PM 發表

UNICORN 除左紅血修正外, 應該無可能係DMG2情況下打到370.... 唔好話UNICORN, 就算GOD爆明鏡都唔得....
請問你用邊一招打出370?
2下橫格,之後(後派生,特射)X2,再整多SET特格,副射~~盛為一部LV.4雷射大炮:handshake:(岩岩發現WIKI更新左呢SET技.....

原帖由 gundamrx782 於 27-12-2009 06:09 AM 發表

o甘你有無打死部跌死你先﹖﹖
我部nu升爆左﹐唔係好想浪費D分....
唔知用WZC打得唔得呢………
我分散佢地兩個呢打,一面不斷用火箭炮轟炸DESTINY,一面用光槍,飛翔炮直打突自:he:
原帖由 freedom@kira 於 2-12-2009 06:13 PM 發表
我想問邊部係你地既皇牌機:?

STRIKE
原帖由 花少爺 於 27-12-2009 08:06 PM 發表
我分散佢地兩個呢打,一面不斷用火箭炮轟炸DESTINY,一面用光槍,飛翔炮直打突自:he:

終於打贏隻SF啦:help: :help: :help:
原帖由 熱血廢人 於 27-12-2009 08:53 AM 發表

你地太天真
殘彈唔等於唔可以儲頭炮
三隻打直企晒係度
企係第一隻前面
一放頭炮
一殺三隻

大大,請問頭炮點出架~~~~:? 用reborn仲努力緊儲齊d隱藏機~~~:help:
原帖由 黑色三連敗 於 28-12-2009 12:22 PM 發表

大大,請問頭炮點出架~~~~:? 用reborn仲努力緊儲齊d隱藏機~~~:help:

zz 米加凹子炮 係 按 射擊 儲氣 !!
原帖由 Vince 於 28-12-2009 02:55 PM 發表

zz 米加凹子炮 係 按 射擊 儲氣 !!

我試過好多次按實個"口"然後放手都冇反應~~~:( 係咪要按好耐~~~還是有什麼秘訣架 :unhappy:  thx :64: (一路玩發覺隻game d 格機好似好勁~~~一埋黎已經俾佢地扣左成80%血:63:最慘好多時對緊一隻ms另一隻已經殺到埋身:70: )
我覺得 Turn X 幾好用喎,武器射極都有,又可分屍當浮遊炮咁射:( 另外 OO Raiser 都唔錯,最正係可以轉 mode ...
原帖由 黑色三連敗 於 28-12-2009 03:06 PM 發表

我試過好多次按實個"口"然後放手都冇反應~~~:( 係咪要按好耐~~~還是有什麼秘訣架 :unhappy:  thx :64: (一路玩發覺隻game d 格機好似好勁~~~一埋黎已經俾佢地扣左成80%血:63:最慘好多時對緊一隻ms另一隻已經殺到 ...

彈數 下面應該有條 bar 的 ... 你按實之後就會 儲 ... FULL 左就出 la ...
有 d 機係有 3 段 儲氣 的 ... 唔同 段 會有 唔同 後果.
如果想 走佬 走得 快 ...
多用 ND + step
ND <= next dash, 即快按 x 2次, 同埋 ND 其實可以要黎 做 cancel, 要連蕉時, 好多時都要用 cancel 的 ...
step <= 同方向快按 2 次, 但今次 step 弱左好多 ... 所以主力最好係 step cancel step 咁走 ...
基本上, 用得勁既 電腦 應該 捉你唔到的 ... :43:
原帖由 Vince 於 28-12-2009 03:18 PM 發表

彈數 下面應該有條 bar 的 ... 你按實之後就會 儲 ... FULL 左就出 la ...
有 d 機係有 3 段 儲氣 的 ... 唔同 段 會有 唔同 後果.

有bar~~~:50: 放工睇下先~~~thx :64: vince兄儲齊d隱藏機未呀? :35: