Toysdaily 玩具日報

[PSP] GVG NEXT PLUS! 出左啦~ 集中討論吧~

原帖由 夏娜 於 19-12-2009 10:34 PM 發表
:(  for Epyon..During a combo how do i grab the enemy and crash it to the ground ??

佢有3招bc finish技,
前b+bc就係龍捲風白痴撻, 最白痴係你撻完人會做一個懶係型既動作而且不能CANCEL, 萬一對手一野撻唔死, 而且係PLAYER, 只要佢按受身就可以100%送返一套格比你...

N/橫格+BC就係連續一閃, 型ONLY...

後格+BC就係大車輪轉轉轉, 時間上最難出, 亦都係3招最易被人救機既一招, 別名叫屈辱技, 因為咁都比佢出到轉轉轉, 你/你PARTNER都幾無能....
原帖由 Noctilux 於 20-12-2009 12:29 AM 發表

佢有3招bc finish技,
前b+bc就係龍捲風白痴撻, 最白痴係你撻完人會做一個懶係型既動作而且不能CANCEL, 萬一對手一野撻唔死, 而且係PLAYER, 只要佢按受身就可以100%送返一套格比你...

N/橫格+BC就係連續一閃, ...

"大車輪轉轉轉" 差唔多係佢扣人最多果招
剛剛入手~~~玩緊arcade mode~~~由於係新手~~~用左自己至愛o既zz,不過多數咁開槍,同成日俾4方8面o既炮火打中~~~:79: 請問zz有乜勁招架,我而家齋開炮,有招放飛彈不過冇次中,assist 有部車出黎放炮, 同格劍~~~:70: 同點樣避其他睇唔到向我放炮或埋緊我身d機:56:
其實有無大大可以講下所有招數點樣按 ?
點樣可以屈到機?
(格鬥+射擊+跳) 係咩?
超必係邊一招?

點樣先可以拎曬D隱藏機?
有無咩其他秘技?

隱藏機 及 路線
完成 1次 爆機 出 i 路線
完成 i 路線 會有 j 路線 及 自護號
完成 j 路線 出 k 路線 及 會有 天意高達
用 天意 爆一次機 (任何路線), 出 Gundam 00
用 Gundam 00 爆一次機 (任何路線), 出 Reborn
用 Reborn 爆一次機 (任何路線), 出 The-O
用 The-O 爆一次機 (任何路線), 出 刹帝利
原帖由 Vince 於 24-12-2009 03:31 PM 發表
隱藏機 及 路線
完成 1次 爆機 出 i 路線
完成 i 路線 會有 j 路線 及 自護號
完成 j 路線 出 k 路線 及 會有 天意高達
用 天意 爆一次機 (任何路線), 出 Gundam 00
用 Gundam 00 爆一次機 (任何路線), 出 Rebo ...

呢個係plus mode~~~:?

最慘係連玩都唔太識玩~~~我係初學者 :help:
原帖由 黑色三連敗 於 24-12-2009 03:58 PM 發表

呢個係plus mode~~~:?

最慘係連玩都唔太識玩~~~我係初學者 :help:

唔係 plus mode ... 果 d 隱藏機 係 街機mode 先有 ... 我都未開始玩 plus mode ...
同埋, 其實我都未打晒 d 機 出黎 ....
原帖由 Vince 於 24-12-2009 04:38 PM 發表

唔係 plus mode ... 果 d 隱藏機 係 街機mode 先有 ... 我都未開始玩 plus mode ...
同埋, 其實我都未打晒 d 機 出黎 ....

hey hey ~~~ 原來vince兄都有玩~~~快d講點先可以俾開4方8面o既炮火~~~:57: 我而家嘗試用lock on個制黎周圍望~~~不過唔係太work~~~:54: 部zz有乜勁招架~~~:35:
我玩完K,出左00 RAISER :(

大家覺得邊部好用? 我用STRIKE FREEDOM 屈速度斬人
用肥仔人妖屈重炮,
用一部紅黑機,可以變飛機O個部, 屈皮鞭用斬,
用FREEDOM有半重炮或者近身都OK
自護好廢, gp02 仲廢, RX78-2都幾廢,
龜霸可以係咁出龜霸人肉自殺式炸彈

呢隻GAME唔玩真係唔係人,太好玩

我記得有一次成個畫面白色咁滯,一野無左三四百,唔知邊部機咁變態可以出呢D招
有一次比人唔知用咩招係咁斬斬斬斬斬斬, 一招過喎 !
大家有無D咩勁招可以分享下? 我第一次玩, 好多時亂咁按制

上網睇咩 "格,後格" 等術語係咩 ?
副射>格>特格>格X4>特射?

原帖由 布歐 於 24-12-2009 05:42 PM 發表
我記得有一次成個畫面白色咁滯,一野無左三四百,唔知邊部機咁變態可以出呢D招

上網睇咩 "格,後格" 等 ...

後格就係"十字制的下+格", 要同時按, 不能先按後再按格

GVG經典後格就係NU GUNDAM, 拔刀術一閃神技, 可惜來到GVGN變左封印技......
今集好多機都有後格, 個個唔同, ZZ既後格就係拔劍斬人, 係空中就直斬, 地上就橫斬

特射就係"射+跳"同時按, 姐係"口+X" ,
特格就係"格+跳", 姐係L
副射就係R

如果想玩華麗技, 艾比安係首選, 另外UNICORN爆NT-D, EXIA/OO-RAISER爆TRANS-AM都有型到爆既連技...

仲有好多好多騎呢招, 無用招, 怪招....
其中最搞笑之一就係肥仔機, 除甲後用BC, 會連打2拳, 之後要駁"左格,右格,左格,右格,左格,右格,左格,右格,左格,右格,左格,右格,左格,右格,左格,後格/前格+槍"...............
呢招就係全GAME打最耐既格鬥技, "ON DOG DOG 17連拳".... 打曬全套傷害有350+...

仲有好多好多... 講唔曬.... 有問就有答....:43:
我好鍾意用D有長炮O既機, 邊部最好用? 我用肥仔同剎帝拿
原帖由 布歐 於 26-12-2009 01:33 PM 發表

水喉機最惡一定係DX, 儲曬有3+1發, 如果你係紅血, 用ASSIST既X炮一野可以打上420++....
上半場30秒要忍手死拉, 因為佢個儲炮一鬆手就跌WATT跌得勁快, 最好就頭30秒只出格不出槍, 專心儲炮...
到左你有2發半既時間, 搵個靚位一次秒兩隻.... 到紅血就放埋個G-FALCON版X炮.... 咩機都蒸發曬....

G-FALCON X炮係有霸體的, 被人打都唔會停......

剎帝拿直頭就係PSP專用啦, 完全OVERPOWER曬, 被人埋身就用AC, 遠就用叉A.....

另外WZC都幾好玩, LV2/LV3 MUTI LOCK叉得快又射得快, 不過個人覺得佢似格機多過射機....
原帖由 布歐 於 24-12-2009 05:42 PM 發表

上網睇咩 "格,後格" 等 ...

你食左GP-02粒核彈...........
原帖由 布歐 於 26-12-2009 01:33 PM 發表

長炮攻擊唔夠惡
要企定定先扣到人血
唔埋身打
強烈見議重炮手
全彈發射無限出 中晒扣3/5