Toysdaily 玩具日報

[PSP] GVG NEXT PLUS! 出左啦~ 集中討論吧~

原帖由 阪神 於 3-12-2009 05:20 PM 發表

可否pm我幾錢?

三紅四藍比番五塊 (官方建議售價)

上個月無買過玩具 就係等佢
arm arm都係入左行貨價
而家打哂全部機lu
仲差一條 L線, 之後開始挑戰任務
想問下玩開艾比安個巴打們點較制

價錢問題兩睇啦, 從來打機玩玩具都係奢侈品, 接受到就算
其實好在有行貨, 六千幾YEN九算都幾禾味
小弟先前街機玩左都一兩千蚊, 講梗一部機都要玩一排先用熟
而家四魚有找慢慢玩直頭開心死啦

原帖由 freedom@kira 於 3-12-2009 04:40 PM 發表

我仲未買:unhappy:

咁如果人地用盟主...咁我應該揀咩機應付:?

一部百式都玩得死師父
原帖由 嘉美尤 於 3-12-2009 07:36 PM 發表

三紅四藍比番五塊 (官方建議售價)

:71::71:希望聽日去仲有貨
原帖由 Endless 於 3-12-2009 09:05 PM 發表

一部百式都玩得死師父

係... 只要對手係格機, 特別係艾比安呢D, 一部識反格既格機就已經未打就羸一半...
最低死係艾比安條A鞭, 都係格鬥屬性, 如果對手係用緊反格, 就算你條鞭既鞭皮"HIGH"中都會比佢吸埋去格返轉頭.....

如果用大魔打格機, 其實同佢比BOOST邊個完就已經冇得打, 大魔同陸高都有BUG, 大魔走地時用ASSIST+STEP一下, 會回滿BOOST, 而且硬直極少, 用熟左對手明知你冇BOOST都入你唔到....
而陸高走地時BC上彈效果一樣, 而且又係急停, 估你唔到....
艾比安我都未得閒用, D制好難出佢D連招...
而家學緊點用隻00-RAISER, 又分槍MODE劍MODE, 槍MODE時就真係得槍, 格好廢... 格MODE時又得格, 槍又廢...
一雞兩味轉來轉去, 好似人格分姴咁, 一個唔小心睇漏眼原來轉左MODE都唔知...

暫時最型都係槍MODE後格放飛劍, 會自動變格MODE, 再埋身斬最後駁AB飛彈最爽...

TRANS-AM又係搞笑動作, 叉得快, 用得更快, 槍MODE係大劍直/橫斬, 斬得中要還神...
格MODE好D, 同EXIA一樣係7連閃, 一次TRANS-AM大約斬到兩隻...
最得意就係TRANS-AM時有量子化效果, 當係TRANS-AM時又冇做任何動作, 被打時會自動出量子化, 閃左唔知去邊度...
$350入手
打電腦WING ZERO 改 好用
打人....... EZ8 <===勁野 閃光都OK
原帖由 小櫻 於 2-12-2009 11:51 PM 發表
唔... 各人都有自己的價值觀...

樹關小櫻玩唔掂喱隻Game所以唔會買... 隻Game賣到幾貴都唔關小櫻事... 入來都係想呃翻個Post...

鍾意的玩家買得開心玩得開心就得... 無話抵與唔抵... 始終操街機... 使費不止四 ...

如果係Mama系列又如何??

回覆 38# 的文章

恕小櫻孤陋寡聞... 甚麼是Mama系列?...

不過既然不懂得是甚麼... 應該是沒踫個的東西了...

呵呵呵...

小櫻上
原帖由 小櫻 於 4-12-2009 08:16 AM 發表
恕小櫻孤陋寡聞... 甚麼是Mama系列?...

不過既然不懂得是甚麼... 應該是沒踫個的東西了...

呵呵呵...

小櫻上

即係Cooking Mama , Gardening Mama~~
其實呢隻野易唔易玩~~~:?
原帖由 莫探員 於 4-12-2009 12:01 PM 發表

即係Cooking Mama , Gardening Mama~~

原來是這個...

說到煮飯嘛... 小櫻的程度只到煲水和淥麵... 再多點就會變做廚房爆炸的情況了...

小櫻說到這裡就到此為止吧... 畢竟這個是討論GvsG Next的攻略... 不是甚麼Game抵玩的爭論呢...

呵呵呵...

小櫻上
原帖由 黑色三連敗 於 4-12-2009 12:39 PM 發表
其實呢隻野易唔易玩~~~:?

應該算係易學難精吧.
招是連出來, 可以說不用"chok" (只要加方向, 唔太算"chok").所以"易學"
雖然出招唔難, 但連起招變化好多下, 所以實戰係"難精" (說起連招, Gundam vs. Gundam 將好多經典招加入隻game, 好似RX-78-2 last shoot 咁, 係其它高達game比較少見. 加埋可即時換裝. Gundam Mk-II 變Super Gundam 咁, 可說玩味性十足)

話時話, 想問下大家覺得今集平衡性如何? (2對2計)
原帖由 Endless 於 3-12-2009 09:05 PM 發表

一部百式都玩得死師父

有冇咁易牙??:Q
原帖由 freedom@kira 於 4-12-2009 03:27 PM 發表

有冇咁易牙??:Q

東方屎左好多