Toysdaily 玩具日報

[PSP] GVG NEXT PLUS! 出左啦~ 集中討論吧~

原帖由 黑色三連敗 於 30-12-2009 09:56 AM 發表

我都係咁諗~~~:shy: 原來手手係shinning粉絲

對呀 :$
果時街機出 一路開以為佢一定有 點知都無
但原來有 解禁 :shy:
即時 開心曬:43:
而家爆左 都唔知有無 15部機 :o
有排先玩 nxet plus mission 果d :sad:
原帖由 分手勿語仔 於 30-12-2009 02:03 PM 發表

對呀 :$
果時街機出 一路開以為佢一定有 點知都無
但原來有 解禁 :shy:
即時 開心曬:43:
而家爆左 都唔知有無 15部機 :o
有排先玩 nxet plus mission 果d :sad:

您想爆晒咁好部~~~:@ 選easy route 或者難度set底d會唔會快d~~~:(
原帖由 布歐 於 30-12-2009 01:24 PM 發表

我以已經過左, 不過唔打HP 1 O個一關直接打第三關

其實我都有好多關無打:DD
保護一堆o係地面既多普戰機o個關我都唔識點打……:(
原帖由 Douglas.M.Saint 於 30-12-2009 01:53 PM 發表

High speed, high damage, easy to hit others........... What do u think?  :^

我試用過, 埋身係幾強, 不過無得射撃, 點樣出招會好屈D ?
大家有無連續技可以教下我?
我而家成日都係咁:
X 衝向左或右, 三角斬一下, X 衝向左或右, 三角斬一下,  X 衝向左或右,三角斬一下,
跟住敵人P低, 有可以第三次時斬多幾下, 全部加埋最多五至六撃
大家有無邊一部機有用連續技可以教下我?
原帖由 布歐 於 30/12/2009 07:21 PM 發表
大家有無連續技可以教下我?
我而家成日都係咁:
X 衝向左或右, 三角斬一下, X 衝向左或右, 三角斬一下,  X 衝向左或右,三角斬一下,
跟住敵人P低, 有可以第三次時斬多幾下, 全部加埋最多五至六撃
大家有無邊 ...

部部唔同架wor
但好少 1hit 1hit 咁去架wor

用惡魔gundam狂連劍好正
Down值低
連招多hit D
原帖由 布歐 於 30-12-2009 07:17 PM 發表

我試用過, 埋身係幾強, 不過無得射撃, 點樣出招會好屈D ?

NS NS Back+S S S S S
原帖由 Douglas.M.Saint 於 30-12-2009 11:01 PM 發表

NS NS Back+S S S S S

跳+射  跳+射  後+射射射射射 ?

其實後即係點解? 例如 (後格), 即係部機O既後面? (上下左右都有可能?)  定係按 下方制 ?
而家玩緊NEXT PLUS 發覺好難, D 關好多任務又好煩,
一時又等架機走, 一時又打D飛黎飛去烏蠅機, 煩到嘔,
最搞笑係有一版打幾個走佬機, 要追殺佢地, 係咁衝衝衝, 一野KO佢地, 無聊呀,
好想用血嘀子, 重高達同GP03, 點解無架?
同埋D故事太少, 如果可以部部作品都有獨立故事, 多D機就好啦
原帖由 布歐 於 30-12-2009 11:29 PM 發表

跳+射  跳+射  後+射射射射射 ?

其實後即係點解? 例如 (後格), 即係部機O既後面? (上下左右都有可能?)  定係按 下方制 ?

N格 N格 後格 格 格 格.  :)
原帖由 布歐 於 30-12-2009 11:44 PM 發表
而家玩緊NEXT PLUS 發覺好難, D 關好多任務又好煩,
一時又等架機走, 一時又打D飛黎飛去烏蠅機, 煩到嘔,
最搞笑係有一版打幾個走佬機, 要追殺佢地, 係咁衝衝衝, 一野KO佢地, 無聊呀,
好想用血嘀子, 重高達同GP03 ...

U will feel happy when playing "Next" mode............... :^
話時話 ... 大家有冇 d 個 問題 ... 就係 我明明 clear 左 A線 ... 但係 profile 到睇反, 佢又冇 CLEAR 個字 ... 係唔係要打晒 A線 既 route A 同 route B 先叫 clear ??? thx
原帖由 Vince 於 31-12-2009 09:59 AM 發表
話時話 ... 大家有冇 d 個 問題 ... 就係 我明明 clear 左 A線 ... 但係 profile 到睇反, 佢又冇 CLEAR 個字 ... 係唔係要打晒 A線 既 route A 同 route B 先叫 clear ??? thx

我都有咁o既問題~~~點先可以睇返自己clear左邊條線~~~因為要打晒所有先出L線 :unhappy: 但最衰自己唔記得clear左邊條線~~~~:(
原帖由 Douglas.M.Saint 於 31-12-2009 08:24 AM 發表

N格 N格 後格 格 格 格.  :)

想問下點樣先可以打~~~敵機先唔down~~~我見電腦打我個陣可以格好多下~~~自己多數3下敵機就down左~~~~thx :64:
原帖由 黑色三連敗 於 31-12-2009 10:28 AM 發表

我都有咁o既問題~~~點先可以睇返自己clear左邊條線~~~因為要打晒所有先出L線 :unhappy: 但最衰自己唔記得clear左邊條線~~~~:(

入 option 第一個 就係 自己 profile (有你個名的)
入到去之後, 按 "O", 過幾 pages 就見到 d 路線 邊條 clear 左了 ...