Toysdaily 玩具日報

查看: 30231|回復: 36

Hot Toy Terminator T700變身T800.

雖然T800已屬神級物品, 如果有3幾日放假, 屋企有架生既話, 不防買隻T700幫佢大變身, T800!!:x

首先要將佢拆散, 冇咩難度, 係小心唔見左D螺絲. 鋼喉只要嘀2嘀超能膠溶解液等1分鐘慢慢鬆出黎就ok. 胸部果條就無法甩到出黎.

跟住就係磨走T700表面既粗紋, 我用沙紙100乾磨, 200乾磨 & 600濕磨, 表面就已經幾乾淨. 細坑可能要用刀加番深少少放便以後滲線.

1000號灰打底, 加埋 gloss black做底色, surface就準備好了.

今次係試新野, 用左Gaia 1001 不鏽鋼銀, + T-09M開油水, 效果好有驚喜. 本來噴極都好普通銀, 我試左好多次終於明白呢隻油係要開到好希, 1:5以上噴先出到呢個效果.

呢隻油係Lacquer base, 乾透後可滲線, 任摸, 唔似得電鍍粉或Alcrad 電鍍油咁脆弱. 雖然重未去到電鍍效果, 但絕對有不鏽鋼匙羹咁既效果.

xxxx

:71: :71: :71: :71:
Great:46:, where can buy Gaia 1001 不鏽鋼銀,未見到過嘅,Please pm me
除左門牙唔正之外...

隻色同磨工真係好好...
HT出T-800有好大壓力!!
I LOVE IT :handshake:

But I will still wait for HT redo T-800 and T2 Arnold :D :$
原帖由 Jimy 於 1-10-2009 02:09 AM 發表
除左門牙唔正之外...

隻色同磨工真係好好...
HT出T-800有好大壓力!!

咁咪囉
可能迫到HT 如果真係出T-800 既時候, 要用金屬黎做:DD :)
又一位大大將T-700改成T-800~!!:71:   好有金屬FEEL~~
打磨咪最少要用一個星期? :79:  
可以pm我係邊一度買呢隻油嗎
高手,"近"ah:71: :71:
:73: 大工程...要好有心機及耐性...........支持
好正ar~ 好想要一隻:handshake: :handshake: :handshake:
勁呀!Wonderful!:71:
原帖由 炒飯俠 於 1-10-2009 07:43 AM 發表
好正ar~ 好想要一隻:handshake: :handshake: :handshake:

唔知HT會唔會複刻T800, 係就簡單好多, 最多噴過隻色
神人:@
原帖由 hellobil 於 2-10-2009 12:11 PM 發表

唔知HT會唔會複刻T800, 係就簡單好多, 最多噴過隻色

我已經準備你幫我整一件:71: :34: