Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: hellobil

Hot Toy Terminator T700變身T800.

OMGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG~ :handshake:
嘩!!!! 終於有人將呢個post推翻上嚟喇
咁我就順道想問問樓主, 請問當年閣下改T700嘅時 ...
toms110 發表於 21-5-2012 12:28 PM

Sorry ah C Hing, 好耐冇上黎, 又要你等成個月. 你指頸同身之間癡實左定係頸同頭呢? 本身頸同身既接位係不可動的, 但係唔會歪斜的, 個頭同條頸之間係全方位可動的, 有個ball joint擔住, 唔明點解你果個會癡住, 可能質量問題, 但唔建議將個頭開邊, 跟本冇位撬, 你可以試試先拆走下跁, 用0.8mm鑽, 圍住個ball joint見光位向頭內鑽一個圈既窿仔, may be有機會鬆到D膠水.
回復 30# martinl0313

邊隻ah C hing, 可以介紹下嗎, 我愛試新野
ching真是神人,赞。
癡得好實, 不過慢慢就得

Very Nice..... Support
Sorry ah C Hing, 好耐冇上黎, 又要你等成個月. 你指頸同身之間癡實左定係頸同頭呢? 本身頸同身既接位 ...
hellobil 發表於 29-6-2012 12:19 AM

因為我有原裝銀色果隻T800骨架, 佢既頸底同身既接合位係可有限度轉動既, 但係我既兩隻T-700骨架既果個位都係對唔正中, 仲要係唔可以轉動, 所以就想知道佢個內裡接合位究竟係點, 因我想改返可動, 請師兄指點指點........:55: