Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ccstoys 鐵魄 系列新品 集中區

馬仔 發表於 20-7-2022 10:10 AM
Fan made既00Q我都有入手,都好高汁。

I have that but QC is horrible
Finalmoon 發表於 20-7-2022 11:12 AM
我有MOSHOW隻京寶梵, 非常高汁又重手

隻京寶梵應該係市面最好嘅京寶梵合金玩具,可惜當時的MOSHOW應該係無攞版權,所以叫Maninc Cyclops。

CCS 應該係為做有license玩具而設立吧。
fallout8 發表於 20-7-2022 10:24 AM
我見Moshow隻武田係Youtube都好高評價,Moshow隨時係另一隻黑馬跑出。

Moshow D野一直都出錯得唔差,但衰在只出1/72,香港土地問題呀
MOSHOW出左2隻戰國野都好正, 依家D大陸廠出玩具越黎越有誠意
將日本仔D偷雞野, 俾人鬧的野全部改過先出
以前就鬧佢出老翻啫, 依家人地買哂奶臣
真係出得好過笨大九倍, 反而仲可以鼓勵返笨大出D成日唔肯出的機體
我覺得咁樣百花齊放幾好丫, 好似魔動核同道藏我都覺得出得好靚
雖然有好多人會話好老土, 好尖, 好核凸
咁呢D人咪唔好買囉, 冇必要踩大陸廠抬日本廠
有錢有地方覺得靚就買, 不過出太多就係大獲, 有錢覺得靚但冇地方, 哈哈
另外見到筆戰, 加把口講我的意見,
我會覺得公怖資料到實際出第一批貨黎計件產品快定慢
好似依家咁, 丟3張圖你就開始計人地要用幾多時間
咁第一隻如果2年出到第三隻第5年先出到, 咁你話佢快定慢
同埋邊可以計自己攞貨先計人地完成隻野嫁,
好似我咁, 我第二水先訂的, 人地第一水一月攞貨, 我七月先攞
唔通計佢七月先出咩
純討論和意見分享
不喜隨便插, 吹下水啫
th0220 發表於 21-7-2022 05:24 PM
MOSHOW出左2隻戰國野都好正, 依家D大陸廠出玩具越黎越有誠意
將日本仔D偷雞野, 俾人鬧的野全部改過先出
以 ...

藏道青龍我都有買,擺係到係好型,不過就唔扭黎緊隻白虎就麻麻地
moshow隻甲斐我都有入,關節太堅同大隻,又係唔好扭
但擺好個pose放係到真係型到爆,仲要800蚊咋,抵玩到爆
第二彈隻凡天,我都好期待
日本仔呢十幾年真係好墮落, 以前你係外人要系日本玩具界發展要花唔少功夫努力佢地先會認同你, 依家有錢幾乎乜野都可以拎到版權出, 即使佢地明知你係靠老翻佢地D野起家都冇所謂照樣俾你買版權...
genesicgaogaiga 發表於 20-7-2022 01:18 PM
no,it is an armor on dancouga in srw 30

原來係向斷空我身上加套裝甲,謝師兄解答。
Edmond22 發表於 20-7-2022 02:26 PM
Moshow D野一直都出錯得唔差,但衰在只出1/72,香港土地問題呀

我都係有嚴重土地問題同對原創野無興趣所以pass,依家佢已改邪歸正,希望佢將來可以攞版權出返d日系機械人,到時再支持吓。
jeffyen83 發表於 21-7-2022 05:40 PM
藏道青龍我都有買,擺係到係好型,不過就唔扭黎緊隻白虎就麻麻地
moshow隻甲斐我都有入,關節太堅同大隻, ...

係呀,8魚仲想點
買黎玩一陣就入櫃放型POST的啦
POSE+隻勇者王都超正
不過我唔知咩廠
見佢好型同俾朋友毒3300都照入左呀,大佬
係好正呀,咪又玩左陣入櫃
可以買4隻MOSHOW。。。
MOSHOW過去出的幾隻無論係魔改或原創都有買,真心覺得呢間廠係有心機出,比例上1/72係幾有氣勢,但我比較希望佢出1/100多啲,容易收藏及可以買多幾隻
fallout8 發表於 21-7-2022 08:40 PM
我都係有嚴重土地問題同對原創野無興趣所以pass,依家佢已改邪歸正,希望佢將來可以攞版權出返d日系機械 ...

Moshow 有同人合作,公佈了會出mospeada
garykuga 發表於 27-7-2022 10:26 AM
MOSHOW過去出的幾隻無論係魔改或原創都有買,真心覺得呢間廠係有心機出,比例上1/72係幾有氣勢,但我比較希 ...

講起1/100,moshow 有講過開新系列叫至臻X級,將大小縮返至20cm左右,會出由大張正己設計的煌雷我,空兄羅 。https://www.youtube.com/watch?v=8StjvYrY-bA
genesicgaogaiga 發表於 20-7-2022 01:18 PM
no,it is an armor on dancouga in srw 30

咁希望CCSTOY版可以換拆甲成 斷空我
WF2023[冬] 展示 updated

睇完隻魔裝機神即刻解毒