Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ccstoys 鐵魄 系列新品 集中區

新入既合金魂超獸開盒就爛,甘依家可以等ccs既超獸喇
斷空我設定剛剛出不久就拿到版權,反而希望可以改瘦身少少。cybuster仲要係憑依版,希望唔好變形高可動。gunbuster似乎都分唔到體,咁就要睇下特效同配件夠唔夠多。
對這款的超獸沒情意結,看看能否變形再考慮
我隻真三一等左半年有多都未派到貨,鐵魄好以7年以黎先出過三款,即係你買過三隻,所以呢間廠真係可以慢慢等,出呢三隻之前,佢重有鐵甲萬能俠2號和羅旋王排緊隊。
loikaleong 發表於 15-7-2022 03:15 PM
我隻真三一等左半年有多都未派到貨,鐵魄好以7年以黎先出過三款,即係你買過三隻,所以呢間廠真係可以慢慢 ...

鐵魄係2020年尾先公布第一隻產品而2021年三月就出貨. 細廠兩年三作品都算係禁. 我唔知你係邊到睇到7年.等玩具半年就覺得慢禁你真係小買玩具....
CCSTOY性價比高,弊在空間殺手,我呢三隻應該會PASS
BANDAI隻合金魂 GUNBUSTER到今日都唔失禮。
Ccstoys走Metal Build路線,着重造型先決,係原設上加入大量細節,所以九成無得變型。
Finalmoon 發表於 16-7-2022 07:09 AM
鐵魄係2020年尾先公布第一隻產品而2021年三月就出貨. 細廠兩年三作品都算係禁. 我唔知你係邊到睇到7年.等 ...

你上鐵魄個官網睇下就知,人地成立7年,唔係出貨先係註冊日期,你有心上網揾,點解唔揾得只細小小。
Ccstoys係成立左七年,不過初期係生產原創玩具(有錯請更正。)係近兩三年先擺license出日系合金機械人玩具。
loikaleong 發表於 16-7-2022 07:03 AM
你上鐵魄個官網睇下就知,人地成立7年,唔係出貨先係註冊日期,你有心上網揾,點解唔揾得只細小小。 ...

成立7年同近年開Project做合金個係兩回事呀師兄. 你諗得仔細小小啦, (唔係只細呀), 你打工有幾多年經驗唔通由你出世個日計?
有錯就互相提點,唔需要人身攻擊,講番件玩具好過啦!
loikaleong 發表於 17-7-2022 05:02 PM
好笑,你唔知又扮知過嘢勁,臉皮厚過電話簿,你話唔知人地間公司成立七年麻,咪話比你知囉,人地幾時開始 ...

大家都見到,係你用公司成立日子去反證佢出玩具出得慢呢個完全欠缺邏輯嘅歪理,連真正嘅推理都唔識仲好意思叫人上網搵資料?仲咁低俗講粗口人身攻擊?

其實真係update跟得貼嘅玩家買家,就知CCS的鉄魄由announce到出貨有幾快。不如你講吓你買咗邊隻等咗幾耐?

btw,已report。
ToyKnife 發表於 17-7-2022 11:43 PM
大家都見到,係你用公司成立日子去反證佢出玩具出得慢呢個完全欠缺邏輯嘅歪理,連真正嘅推理都唔識仲好意 ...

我講比你聽又有乜所謂,我買過佢間廠既天元和真三一,隻真三一7個月前訂,另外,剛公佈呢3隻Gunbuster ,風魔裝機神和終極超獸機神係鐵魄未來5年預計會出既產品,你真係鐘意件作品就多d留意廠家發表既報告,唔係圍爐聲大就得既。
ToyKnife 發表於 17-7-2022 11:43 PM
大家都見到,係你用公司成立日子去反證佢出玩具出得慢呢個完全欠缺邏輯嘅歪理,連真正嘅推理都唔識仲好意 ...

係佢自己話無聽過鐵魄呢個商品有七年咁耐,我叫佢揾資料就叫串?另外,你所講既『咩欠缺邏輯既歪理』呢句,我真係想問你,你中文體育老師教架?事實人地由買入 license到着手策劃唔使時間?由灰摸到發表,你剩係睇到你由訂開始計算就叫快?背後重有好多計劃和研究先可以推出市場,唔係單一計你派貨時間,眼光放遠d,唔好做井底之蛙。
朋友,首先要澄清一下,我完全冇講過話無聽過鐵魄呢個牌子有七年咁耐,我只係問,點解要以七年為基準,因為我們消費者,由廠方發佈都開始賣來計算快慢,而CCS確實由發佈到出貨都係短時間內完成。經過你嘅答覆,亦明白你嘅計算方法跟我地所想有分別,只係大家理解嘅方法不同。我由始至終都係對事不對人,也沒有粗言穢語,更不是圍你爐。問多啲知多D對大家都有益處,也多謝你講解呢三隻係佢哋未來五年嘅產品,拭目以待