Toysdaily 玩具日報

查看: 146677|回復: 658

[新品消息] ccstoys 鐵魄 系列新品 集中區

唔知可唔可以變形。
呢間廠, 有位既用料真係好奇怪, 如果變形好怕斷...
這間廠有無出過變形合体的作品?
隻究極斷空我好樣衰
OMG............... 好中喎.....大鑊

CCS暫時全部都出得好穩定、重手、性價比高、造型美觀update。不過真係無出過變形合体玩具。變形合体玩具對模具同engineer計算的精準度要求好高,暫時在水準之上真係得Bandai keep到。千記、KingArt、Pose+等等都未夠Bandai穩定。

希望CCS 有機黑馬跑出百花齊放。
哇風之魔裝機神竟然拿到奶臣, 超期待, 唔該唔洗魔改, 正形色靚有燈就夠#打不長進BANDAI及性價比超低的千值鍊的
如果冇變形合體嘅話,呢隻超獸對我真係冇吸引力,反而GunBuster個稿幾啱我胃口,就算冇合體但有咁多細節我都會買
正,鐵魄出貨期慢,呢3隻無5年都唔使旨意出到大貨到玩家手,我慢慢等
loikaleong 發表於 15-7-2022 04:59 PM
正,鐵魄出貨期慢,呢3隻無5年都唔使旨意出到大貨到玩家手,我慢慢等

CCS出貨慢? 唔係呀....? 第一次聽。CCS由 announce 到訂到入手,我覺得快到飛起。

利申: 天元、萬能俠ZERO、真三一我都有。
呢間廠冇做過變形合體產品,冇得變形合體唔奇。

期望可以變形,但我抱打輸數的心理準備,希望不要成真啦,不過依三個變形,係魔裝機神比較易攪,可能好似bandai metal robot魂系列,有些MS可變,有些MS就算原設定可變,在metal robot魂糸列出也會是不可變
這台超獸機神不用考慮變型合體的樣子
隻cybaster中到應一應,斷空我個樣怪怪地,gunbuaster 要睇下變唔變到型先決定。
loikaleong 發表於 15-7-2022 04:59 PM

呢間野我印像中,上次隻真三一超快出貨。