Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ccstoys 鐵魄 系列新品 集中區

熱狗OO 發表於 5-5-2023 11:47 PM
千值鍊從來太貴, 性價比低, CCTOY的素質絕對超越千記而價錢平一截, 或可迫到千值鍊降價便功德完滿 ...

從來對千值練都不太感冒,雖然偶爾都會有隻真係值得吹嘅作品,好似Mospeada同前排可變形合體嘅紅蓮螺岩,呢兩款我都勁中意,但其他呢,真係大部份都係平平無奇到設計其差,最出名一定係當年隻超獸機神,外形靚到冇朋友,點知肩膀用料設計奶晒屎,事後仲要唔認話係玩家們唔識點正確把玩,嗰一刻開始佢喺我心目中已經跌晒分
至於CCS,技術係見到慢慢進步緊嘅,只希望可以keep住,同埋價錢唔好突破2000大關啦,如果唔係又會好似Hasbro嘅變形金剛咁,10年來先由1xx加價到3xx都比人鬧係奸商就唔好啦
hinaoi 發表於 7-5-2023 01:44 PM
從來對千值練都不太感冒,雖然偶爾都會有隻真係值得吹嘅作品,好似Mospeada同前排可變形合體嘅紅蓮螺岩, ...

Ccstoys 暫時都未有一隻可 變形合體 既機械人。當佢出到又可變形又可合體仲要 keep 返現在既 外形 同 可動 時,我估 售價 就會過 2k。
Vince 發表於 7-5-2023 01:56 PM
Ccstoys 暫時都未有一隻可 變形合體 既機械人。當佢出到又可變形又可合體仲要 keep 返現在既 外形 同 可 ...

由而家d圖黎睇,個頭縮得入去,條尾連接身體果到似乎有伸展關節,風魔應該會係第一隻可以變形的,而家等緊個價係點。

諗諗吓ccstoys既性價比真係有d痴線,好似就出既萬能俠,如果係由笨大或老千出,單係隻飛機隨時都賣過千。(MB Hi Nu支大炮賣過千... )
如果隻萬能俠由笨大出,我估
1)本體賣二千
2)飛機DLC賣一千
3)大劍連發光 effect件DLC賣八佰

AJ
應該都係咁上下  發表於 8-5-2023 01:50 PM
fallout8 發表於 7-5-2023 04:49 PM
諗諗吓ccstoys既性價比真係有d痴線,好似就出既萬能俠,如果係由笨大或老千出,單係隻飛機隨時都賣過千。( ...

消費者會識得選擇,佢地咁樣拆法,邊有人同佢買。所以d合金魂賣成咁就知……….
fallout8 發表於 7-5-2023 04:49 PM
諗諗吓ccstoys既性價比真係有d痴線,好似就出既萬能俠,如果係由笨大或老千出,單係隻飛機隨時都賣過千。( ...

隻黑真三隨時剩係換個色就劏你一筆,再dlc武器又收1000-800
馬仔 發表於 7-5-2023 06:11 PM
消費者會識得選擇,佢地咁樣拆法,邊有人同佢買。所以d合金魂賣成咁就知………. ...

MB正係甘拆,突擊+背包DLC, 正義女神+雪崩DLC....
fallout8 發表於 7-5-2023 06:20 PM
MB正係甘拆,突擊+背包DLC, 正義女神+雪崩DLC....

佢d背包都無人買,你下下咁玩,咁我地點玩呀?
goetat 發表於 7-5-2023 06:12 PM
隻黑真三隨時剩係換個色就劏你一筆,再dlc武器又收1000-800

隻Metal Build黑真三一應該暈限見。
WF 2023 夏 展示 Updated

Vince 發表於 30-7-2023 10:03 AM
WF 2023 夏 展示 Updated

d綠色位應該有燈。
上左色幾靚,都係等下新古蘭修算啦,佢地呢個牌子岩做敦厚造型機體
Updated

隻 gunbuster 好正咁 wor