Toysdaily 玩具日報

BB三國傳 天翔龍 孔明Nu; 孟獲・祝融 展示@第48回静岡模型展 (p.10加圖)

原帖由 toya 於 16-5-2009 12:52 AM 發表
原來除左白銀流星馬 仲有漆黑冥王馬∼紅?火炎馬~

咁應該整隻綠 / 泥黃色馬啦:DD
原帖由 hitachi 於 16-5-2009 10:24 AM 發表

咁應該整隻綠 / 泥黃色馬啦:DD

綠草泥黃馬? 可能大陸禁售唔賣得.
原帖由 DS|F@!LoVeIvYs 於 16-5-2009 09:41 AM 發表
我唔覺有幾亂囉.........靈格斯->ν Gundam->Hi-ν Gundam好正常呀= =
話哂ν Gundam只係Hi-ν Gundam既試作品:50:

其實孔明都未到hi-nu個階段

佢不過係到左MSV款雙翼nu gundam既階段
原帖由 BBQ720 於 16-5-2009 12:50 PM 發表

其實孔明都未到hi-nu個階段

佢不過係到左MSV款雙翼nu gundam既階段

藍色翼已經係HI-NU最明顯不過既象徵.......
再加上孔明pat位都有兩支長條電
原帖由 三國傳雜兵 於 15-5-2009 06:45 PM 發表
好似鐵機武者鋼丸咁, 都可以由BB形態變做大大隻
再望番隻象前腳都有大拳頭, 明顯前腳就是大隻版的手
似乎隻象可以變大隻啊

(有兄弟話孟獲可以同象合體成魔鬼高達第二形態,
實在都好似)

我就覺得像轟炎王那種合體法,留意大象的"下把"是高達的裙甲:67:
"大象"的手和"人"的手是左右相反,而"大象"的腳後有洞,應用來合"人"腳板,所以變形後"大象"的背部變成"人"的正面
"大象"的頭有孔,應該是裝上g gundam的頭飾,象牙應會和g gundam的輪合體變大輪

不過說真,可能可以各noble合體,變成3位1體,話晒都是阿修羅王:66:

嗯嗯,我都覺得呢隻孔明係HI-NU多!除左藍色之外,有大大睇到pat位有兩條'管'就仲似添!:73:
不過係未加翼之前,黑白色主調都係隻nu黎既;可能笨大想我地自已幫孔明升級,由nu變hi-nu;降級又得,得左!:34: :34:
睇睇下,覺得隻大笨象可玩性好高,又合體又變形!:50:

不過講起馬,我真係覺得曹操個隻銀色馬;甚至另外既黑同紅馬,都同飛影閃個模冇分別架喎;但係記得隻馬就當新商品賣(單售=新?:53: );係劉備隻的蘆(之前翔烈帝個set)先至有少少唔同...究竟係咪我睇錯呢?:30:

原帖由 francis_lks 於 14-5-2009 06:15 AM 發表
想請問G Gundam有做個演者嗎? 對BB系列不太熟啊.

做過好多次喇, 有超機動大將軍既"武者號斗丸", 之後進化左做0傳既"爆王頑駄無", 仲有天星七人眾既"爆熱頑駄無"
仲有騎士果邊, 黃金神話入面既"戰神機King Shuffle", 同埋"太陽騎士God Gundam"
原帖由 buyerbb 於 14-5-2009 01:56 PM 發表

何解同周瑜把劍一樣?和解了嗎?:53:

唔一樣喎...
原帖由 JohnnyRyuki+.= 於 15-5-2009 04:37 AM 發表

:(大大下次不如先睇少少回覆再回post

其實唔睇回覆... 一睇都知果隻係Nu啦下話....
就算連圖都唔睇呀! 都一早估到靈格思孔明會成lvl做Nu架啦....
孟獲同孔明ge關係係合流
咁係咪即係孟獲一出時已經係翔ge人????
咁咪冇 得睇七擒七縱囉
(雖然我都唔想睇到g輸比new)
其實e張圖左下角,已經寫到明係Nu唔係HI-Nu.不過佢對藍翼,又真係比人覺得似HI-Nu多o的.

隻大象有拳頭:47:
唔通玩合體:@

回覆 131# 的文章

就咁睇已經知道係 Hi-ν la= =..............你唔俾佢用ν(new)呢個名嫁?
ν(new)代表[新].....咁孔明係變左新模式呀嘛....咁用new呢個字樣係正常嫁wo- -
睇都睇到係v同Hi-v既crossover啦.........都係個句[新模式用ν(new)呢個字冇問題嫁= =]
睇黎孟獲同象係可以合體
同轟炎王差唔多啦
原帖由 aol 於 16-5-2009 01:02 PM 發表

藍色翼已經係HI-NU最明顯不過既象徵.......
再加上孔明pat位都有兩支長條電

不過機身仲係RX93個色
或者就係樓上甘話
係nu身+hi nu浮游炮
都有可能決戰時會變成hi-nu色,又出多款:80: