Toysdaily 玩具日報

BB三國傳 天翔龍 孔明Nu; 孟獲・祝融 展示@第48回静岡模型展 (p.10加圖)

原帖由 kirin小黑 於 15-5-2009 05:25 PM 發表
點解曹丕個頭飾有時用曹操個個有時又用返自己個個既?:45:

boxset用曹操, 獨買用自己
隻機武帝都幾求其下……
孔明都英佢十倍……
我寧願佢重新整過個造型…
Nu-gun同Hi-Nu玩cross over,仲可以變形:50:
三國條line開始有d亂黎:56:
^because they are all gundam ar... I'm getting confused too.

lucky I haven't bought for so long je. 孔明Nu, I Love You~~~ :handshake:

Only need to color some green lines for old Musou videogame colorset, instead of coloring the whole blue armor into white for the earlier 孔明. :shy:

好似鐵機武者鋼丸咁, 都可以由BB形態變做大大隻
再望番隻象前腳都有大拳頭, 明顯前腳就是大隻版的手
似乎隻象可以變大隻啊

(有兄弟話孟獲可以同象合體成魔鬼高達第二形態,
實在都好似)
boxset個曹丕可否用返自己個頭飾?
原帖由 三國傳雜兵 於 15-5-2009 06:45 PM 發表
好似鐵機武者鋼丸咁, 都可以由BB形態變做大大隻
再望番隻象前腳都有大拳頭, 明顯前腳就是大隻版的手
似乎隻象可以變大隻啊

(有兄弟話孟獲可以同象合體成魔鬼高達第二形態,
實在都好似)

唔會同其他XXX同盟一人一隻獸合體, 玩超獸機神下話?
頭像被屏蔽
原來除左白銀流星馬 仲有漆黑冥王馬∼紅?火炎馬~
大家睇番之前既NEWS, 曹丕同徐晃既件可以送俾曹操升級用, 所以曹丕咪用番老豆個頭冠囉!
仲有孔明只係升NU, 無HI-NU呀?
象應該可以變人型和坦克, 但合體就唔知囉. (機會好大)
原帖由 francis_lks 於 16-5-2009 12:56 AM 發表
大家睇番之前既NEWS, 曹丕同徐晃既件可以送俾曹操升級用, 所以曹丕咪用番老豆個頭冠囉!
仲有孔明只係升NU, 無HI-NU呀?
象應該可以變人型和坦克, 但合體就唔知囉. (機會好大)
隻藍色翼已經係HI-NU最明顯不過既象徵
沒有人覺得這隻孔明比以前的差了嗎?

雖然是玩法多,是很華麗,
可是沒有了軍師的感覺....
與其說這是軍師,不如說是故事主角, 是一名武將更貼更吧....
唔知孫堅出果陣會唔會有隻老虎騎下呢?
孔明隻雞頭唔知會唔會留比龐統用呢?

回覆 108# 的文章

我唔覺有幾亂囉.........靈格斯->ν Gundam->Hi-ν Gundam好正常呀= =
話哂ν Gundam只係Hi-ν Gundam既試作品:50: