Toysdaily 玩具日報

BB三國傳 天翔龍 孔明Nu; 孟獲・祝融 展示@第48回静岡模型展 (p.10加圖)

孔明終於見真身:43:

痴線....飛影閃轉色分開出玩量產....第一個唔會買既人係我∼自己噴都得既...又唔想個個騎住同一款馬:45:
原帖由 DS|F@!LoVeIvYs 於 16-5-2009 05:00 PM 發表
就咁睇已經知道係 Hi-ν la= =..............你唔俾佢用ν(new)呢個名嫁?
ν(new)代表[新].....咁孔明係變左新模式呀嘛....咁用new呢個字樣係正常嫁wo- -
睇都睇到係v同Hi-v既crossover啦.........都係個句[新模式 ...

大大,你可以睇下其他機.
劉備係rx-78,馬超係籃色命運,曹操係DX等等.........
下面個個字係演者,個意思係又邊部機做模.
下面係三張係之前有大大POST.

自己噴喎  你買得幾多隻趙雲
頭像被屏蔽
咁人地可以量產埋趙雲嘛~~
(逃...)
睇返連載漫畫版, 龐統兩邊膊頭個肩盾有幾分似依家新孔明個肩盾
再加上孔明後面張彩色介紹圖, 爆鳯扇既頭, 又同龐統勁似(連花紋都差唔多)
真係有理由相信, 孔明既強化係同龐統有關

個人猜測, 龐統估計住係在爆鳯扇入面, 就如當年烈龍住係烈龍刀入面一樣

睇黎今年静岡模型展最受歡迎都係三國系列, 唯一一個post静岡去到第10頁都未停
原帖由 aol 於 16-5-2009 08:11 PM 發表
睇返連載漫畫版, 龐統兩邊膊頭個肩盾有幾分似依家新孔明個肩盾
再加上孔明後面張彩色介紹圖, 爆鳯扇既頭, 又同龐統勁似(連花紋都差唔多)
真係有理由相信, 孔明既強化係同龐統有關

個人猜測, 龐統估計住係 ...

有可能,龐統叫鳳雛,佢係正史上又係中途就釘左,
係三國傳度有可能話佢既靈魂住係爆鳯扇入面,同孔明合體,幫佢強化。
原帖由 強襲 於 16-5-2009 07:58 PM 發表

大大,你可以睇下其他機.
劉備係rx-78,馬超係籃色命運,曹操係DX等等.........
下面個個字係演者,個意思係又邊部機做模.
下面係三張係之前有大大POST.
http://hobby-midori-apron.com/img-ap/48sizuoka/SD-48- ...
名係話係Nu姐, 但佢合左体之後真係Hi-Nu嘛...
好似劉備咁, 升左級之後, 個盒面都係叫劉備高達啦, 但其實係Perfect Gundam

唔誇張呢~~~
幾時會有轟ge同志們呢???
原帖由 aol 於 16-5-2009 08:17 PM 發表
名係話係Nu姐, 但佢合左体之後真係Hi-Nu嘛...
好似劉備咁, 升左級之後, 個盒面都係叫劉備高達啦, 但其實係Perfect Gundam

唔係個盒面,係演者.
翔烈帝劉備個演者係Perfect Gundam,演者係又邊部機演譯.佢係寫Nu,大大要講佢係HI-Nu,我都冇咩好講.

仲有唔係一定分兩邊翼就係HI-Hu.以下全部演者都係Nu.
BB274 龍神導師仁宇

BB58 疾風の仁宇

BB27 武者仁宇頑駄無

孫權強化會唔會叫做轟文帝呢?= =
原帖由 強襲 於 16-5-2009 08:32 PM 發表

唔係個盒面,係演者.
翔烈帝劉備個演者係Perfect Gundam,演者係又邊部機演譯.佢係寫Nu,大大要講佢係HI-Nu,我都冇咩好講.
無話孔明唔係Nu喎, 佢升左級之後的而且確係Nu喎
只不過佢再同爆鳯扇合体咪變左Hi-Nu囉