Toysdaily 玩具日報

BB三國傳 天翔龍 孔明Nu; 孟獲・祝融 展示@第48回静岡模型展 (p.10加圖)

隻鷹個頭咁似龐統既?
頭像被屏蔽
原帖由 艾歷斯 於 17-5-2009 01:07 PM 發表

大大,v係拉丁字黎架,意思更加唔係你想講既"新",只係讀音同new一樣咋

而v亦止係一個化號…

真係…唉

大大,NU高達中的V(拉丁文)本身就有革新,進化的意思:44:
唔止係一個化號,阿竇用上V(NU)一字也是因為它有革新的意思
阿寶希望這台高達有全新不同的進化
原帖由 group111 於 17-5-2009 07:46 PM 發表
隻鷹個頭咁似龐統既?

懷疑緊龐統死左之後會變成隻雀
之後同孔明合體
原帖由 kirin小黑 於 17-5-2009 12:03 AM 發表

又唔想個個騎住同一款馬:45:其實我之前盒趙雲斬懶得切隻馬...:73: 對我黎講隻馬真係豬頭骨∼如果BANDAI再分開黎賣...雖然在商言商...但呢種手法真係睇唔慣...因為我相信較早前都有大大買過一盒 ...

咁出對d唔想要趙雲

但想要馬既玩家不知幾好

都唔知你眼紅d咩-.-

回覆 169# 的文章

你唔好話俾我知你唔知ν Gundam既中文名叫新高達呀!!!!
你悟知ν係咩意思就唔好係度嘈!!!!!!!

原帖由 陳某在身邊 於 17-5-2009 09:01 PM 發表
原帖由 kirin小黑 於 17-5-2009 12:03 AM 發表

又唔想個個騎住同一款馬:45:其實我之前盒趙雲斬懶得切隻馬...:73: 對我黎講隻馬真係豬頭骨∼如果BA ...

眼紅?無事嗎?我都係話我唔會買jei∼你鍾意買多d啦∼我知笨大用心良苦為你好:34:
原帖由 追夢者 於 17-5-2009 04:51 PM 發表
大大們重係到嗌緊e個話題啊...
小弟只能說...
孔明主體係nu
隻鵪鶉係hi-hu ge浮游....

其實咁樣已經係最好.....唔好再出進化成真正Hi-Nu喇, 都唔知買得幾多
所以合左體之後
既唔係nu,又唔係hi-nu
咁天下太平囉...
講開又講 . 笨大今次個三國故仔會唔會咁快完 . 就算完左又會唔會突然出好似最原始個七人咁整多個前傳 . 因為今次三國竟然無左 turn a 同 w 不在話 . 就連笨大最初海口話要賺夠 600 億既 00 都無份 . 連比笨大吸水吸到不似人形既 seed 同 seed d 同 seed d 外傳同劇場版都無份
原帖由 joveinhk 於 17-5-2009 04:21 PM 發表

我覺得係好無知囉  !!
一對翼就一定係HI-NU  笑死人
咁呢個唔知個D人會點叫佢呢!?
機體係看個主體係咩先啱~下哇
NU加 HI-NU翼就變 HI-NU
咁NU加 wing翼係咪就變 左做W
咁不如加埋freedom 個對啦 ...

看來你對bb不太認識,或是覺得O傳太低b所以冇留意(我也是因為這原因冇留意),但事實上O傳有個好像叫鎧王頑駄無角色,頭部是ZZ,身體是Wing Zero Custom,如果你叫我只能說一個演者我真是O晒嘴不知怎答你:44: ,事實上O傳大把這樣的角色

"機體係看個主體係咩先啱",那魔星個主體(輕裝)是九龍高達,但為何不叫九龍大將軍而是魔星(Master)大將軍?:38:
我不明為何不能接受BB一個角色是多個演者/1個演者用上多個演者的武裝?我提出的O傳角色,魔星大將軍和其他人說的呂布不正是這樣嗎?

摩亞屈(MK-II)用Z面,騎士高達(MK-III,雖然我覺得是bandai馬後炮...)用rx-78面,武威丸(V Dash Gundam)成長變了G Gundam,烈傳(零傳)忍者百士鬼改是渣古尼羅穿上百式改武裝而變成,烈傳(零傳)和三國The-O是多機合體,這些不是原作的"不合理"嗎,但這正是BB戰士!!!BB戰士就是有無限的可能性!!!:*

就算你們多麼的不想承認,但那對藍色翼的確是Hi-Nu的翼!(根本是90%一樣!),就算孔明不是Hi-Nu,但全武裝時至少是Nu Gundam 穿上Hi-Nu的裝備,而事實上也是我的看法,這在無限可能性的BB戰士來說是十分平常,我不覺得有任何問題,也不知為何有人接受不到:67:
某高達入對白...
戰爭是不會停止的...
最估唔到ge係孟獲祝融會搵"god+貴族"
更估唔到ge係,,,,,而家玩到"赤流火穩"
,,,,幾時會有"天宮"呢???
原帖由 kai2000 於 17-5-2009 11:46 PM 發表

看來你對bb不太認識,或是覺得O傳太低b所以冇留意(我也是因為這原因冇留意),但事實上O傳有個好像叫鎧王頑駄無角色,頭部是ZZ,身體是Wing Zero Custom,如果你叫我只能說一個演者我真是O晒嘴不知怎答你:44: ,事實 ...

me又覺得無咩問題呢,,,
咁先好玩,,,,將多部名機"合而為一"
估下估下又幾得意
原帖由 kai2000 於 17/5/2009 11:46 PM 發表

看來你對bb不太認識,或是覺得O傳太低b所以冇留意(我也是因為這原因冇留意),但事實上O傳有個好像叫鎧王頑駄無角色,頭部是ZZ,身體是Wing Zero Custom,如果你叫我只能說一個演者我真是O晒嘴不知怎答你:44: ,事實 ...

算la,
可能佢對BB冇愛
or覺得BB只是Gundam的Q版而矣
:75: