Toysdaily 玩具日報

BB三國傳 天翔龍 孔明Nu; 孟獲・祝融 展示@第48回静岡模型展 (p.10加圖)

:45: 頂唔順:70:
去年八月都係甘寧呂蒙set,其實三國傳官網都有透露,今年會同舊年一樣有驚喜,原來同樣出boxset(不過真係估唔到孟獲會係G高達)。

七月出諸葛亮,八月出南蠻軍,之後仲有一大堆人排緊隊
姜維、龐統、魏延、賈詡、郭嘉、孫堅、孫策、太史慈,同埋…新角色
咁搞, 當初講既三國傳只有3年既plan, 唔知會唔會延長呢
原帖由 aol 於 14-5-2009 01:00 PM 發表
咁搞, 當初講既三國傳只有3年既plan, 唔知會唔會延長呢

最近佢一個月都加速左
出兩隻
但係咁多人未出
同埋仲要出舊人upgrade ver
三年應該唔夠用
除非佢一個月出n隻啦
孔明會是攝政的還是真係做
始劉禪都未出
唔好同我講其實已經係孫尚香個肚到
阿修羅王????乜南蛮不是指中國南方的蛮人???乜原來是指印度???我以為有象只是剛好
留意隻象腳可變人手腳,阿修羅王......加上這樣設計.....我猜可變像轟炎王的鋼動甲冑

出多個日本武者就真是"三國傳"了:66:

孔明有得升級真係好,不過為何無透明件和好似無電鍍件呢?
這好像差緊些什麼似的。
到底係叫天翔帝定係天翔龍?:58:
Sorry~ 一時太興奮記錯孔明只係做一世軍師, 連劉備同佢講如果黎劉禪無能既話可以自己稱帝佢都無照做.:71:
我要自插三野!:79: 外加睇番"三國演義"wiki一次!

原來真係有打南蠻, 我以為係KOEI老作... 年紀大了記憶混亂中... :30:
孔明可以變形喎! 變天翔龍!
原帖由 francis_lks 於 14-5-2009 02:06 PM 發表
Sorry~ 一時太興奮記錯孔明只係做一世軍師, 連劉備同佢講如果黎劉禪無能既話可以自己稱帝佢都無照做.:71:
我要自插三野!:79: 外加睇番"三國演義"wiki一次!

原來真係有打南蠻, 我以為係KOEI老作... 年紀大了記憶 ...

:80::80:七擒七縱同埋火燒藤甲兵咁出名。。。
係喎咁祝融咪可開狂戰士mode, 猛獲可以明鏡止水...:(
天翔帝 孔明~!:love:
如有電鍍件就必買∼!!
原帖由 hitachi 於 14-5-2009 11:15 AM 發表
孔明終於頂唔順劉禪反檯:DD
美少女同god配成一對, 唔使做2奶:love:
大笨象梗係要獅王爭霸啦 :78:

其實G有一部叫做長毛象高達,係新西伯利亞代表
點解孔明仲華麗,仲多玩法過劉備..?
g放棄左風雲再起 xd