Toysdaily 玩具日報

查看: 37610|回復: 17

[SD高達] SDX II 騎士高達 到我啦∼ 另加珍藏古董∼ 呵呵

[唔要廣告]
:62:
[阻住曬..]

其實呢隻SDX一出我就已經入手... 放在檯面把玩了十多天了... 已經出現勞損/花痕/甩甩地件:34:

終於係剛剛用o左少少時間開壇影番低佢既型仔樣~:43:
自己傻仔o左... 太耐冇影相唔記得用呢個bg要+1ev, d相有d under o左... 老貓燒so... :56:

招牌pose~

好鬼死鐘意呢隻SDX II~~~ 120% 重溫小學時期既記憶~~~

兩套甲都好正~ 玩緊佢就好似完成自己當年未做到既事一樣~ 細路仔邊有隻咁完美既SD高達嫁~ 唔用貼紙就偷笑啦~
而家有隻又合金又換裝又高(過以前)可動既SD騎士係面前, 勁感動囉~~~

聞說當年有動畫版, 可惜我完全冇印象...
反而漫畫版我就記得幾清楚! 隻"屎萊母" 就係幫騎士擋o左一槍(騎士放佢係心口....), 跟住升lv 變做3神器之一...(<===大約係咁...)

而騎士高達就係渣住一塊爛石版, 去搵齊3神器打撒旦高達啦~~~

冇記錯既話, 騎士高達儲齊3神器去搵撒旦高達時, 係比人算計, 結果唔見o左把劍..... 最後都係是旦搵把武器同佢死過....

來個 RX-78 standard pose! :34:

玩後感...
2頭身既bb戰士, 如果我話高可動就一定滾你... 擺pose時唔甩件已經偷笑啦...
身型本身做得到bb戰士的宗旨"矮/肥/短", 所以一定送埋"甩件/頂甲/易刮花" 3寶.....

就因為佢2頭身, 先比到我"復刻"既感覺! 第一集SDX 我總係覺得怪怪地,
當時見平都唔買, 果陣時唔知點解, 而家有SDX II一比較就知啦...
原因就是....  i m "老餅"..... i like 真正的SD高達, 唔係三國傳的劉關張.....

幾多錢,邊度平呢D野唔講啦, 買佢同買超合金魂差唔多,
笨大標幾多價, 要買既咪又係要買.... 唔買既, 插水跳樓價都會話"再跌D先入"....

如果你同我一樣, 細過時睇佢大, 而且仲有上TD玩玩具既話, 你應該要一隻守下DISPLAY個門口!
BTW, 下一隻撒旦SDX 應該都會殺無赦~~

個POST冇咁快完..
我仲有第四件神器未SHOW出來....哈哈哈

N件前既SD高達棋!!! 估唔到我仲有KEEP到!!!

有曬故事有曬劇情嫁~~~~~~

4隻棋FOR 4 PLAY! 新舊騎士大合照~

勇者=圍秋!!! 自古有邊個勇者唔係成班隊友VS單拖的最後BOSS~~~~

當年已經有三國志大戰VER.0.1, "SD騎士之咆哮"~~~~

點少得三神器呀~~~~ 捉棋都要搵齊3件先打到BOSS~~

一人一塊石版.. 唔使爭...

NPC...........

最後PO埋地圖, 好大張...影唔曬...

正反兩面都有, 分上下集~

呢副棋, 我仲記得我小學時學期尾拎返學校玩, 又睇唔明日文, 所以亂SET RULE, 硬係玩到後期有BUG玩唔到落去 HAHAHA

玩完懷舊...又玩下新野CROSSOVER...

騎士高達"WHAT IS THIS?!?!"

川澄綾子賜我力量~~~~~~~~~~~!!!

SABER"大家都係騎士, 借把劍比你玩下, 小心唔好拖地呀"
騎士"... 你姐係串我矮姐...???"

[~全篇完~]
頭像被屏蔽
好有心機wor~:71:
:love: :71:
你影得好正呀...! 我又送番副俾你:51:
:71: :71: :71:
好多舊物...:73:
d 棋好正呀!
還有八佰伴的價錢label....好懷念呀~:73:
好正呀~
Thanks for sharing.
:71: :71:
頭像被屏蔽
:71: :$
我想知呢隻同三國傳果d否一樣高的:?
動畫佢改左d,是塊石皮一唸咒就三件神器出晒黎.同埋動畫超越之龍無變身成條龍:(
好想買-_-
原帖由 yugi 於 11-4-2009 11:14 AM 發表
我想知呢隻同三國傳果d否一樣高的:?
動畫佢改左d,是塊石皮一唸咒就三件神器出晒黎.同埋動畫超越之龍無變身成條龍:(

超越之龍... 又一毒物....我仲記得以前有隻模型...
我冇三國傳, 不過高度應該差唔多高... 貴10倍的玩具HAHA
推推推,:71:大愛呀!:love: