Toysdaily 玩具日報

[分享討論] JOJO同好黃金體驗之世界(傾劇情,有劇透,慎入!)

原帖由 原罪 於 12-11-2008 05:40 PM 發表

綠色bb係咪大大既轉身呢?:handshake:

:80: 我淨係知當年大聖王有抄綠色bb, 真係頂一聲~~!!
:45: 仲有, 承太郎, 徐倫同一班同伴去左另一個平衡世界, 係咪唔會再返黎~~??!!
:76: 第六部, 我勁鍾意weather report~~!!
[quote]原帖由 香港人 於 12-11-2008 05:43 PM 發表

:45: 仲有, 承太郎, 徐倫同一班同伴去左另一個平衡世界, 係咪唔會再返黎~~??!!
:?

6部的神父最終替身能力, 令"世界時間重組"會唔會另有"懸機"
徐倫等人冇死,那神父又如何???
7部點解會去找某人的遺體????

同(東方丈助小童時救佢既,係咪自己呢?)有冇關連???

:x  JoJo奇妙冒險 會唔會出到200期單行本都未知答案???

原帖由 yui-ling 於 12-11-2008 05:47 PM 發表
[quote]原帖由 香港人 於 12-11-2008 05:43 PM 發表

6部的神父 ...

:73: 第七部應該係回歸原點, 解構替身能力既源頭...擺明果個就係耶蘇黎...即係話替身力量, 係神既力量...
:50: 咁鐵球, 唔通係上帝留俾世人既神器~~??!!
:70: 不過SBR既替身都好醜樣...
原帖由 香港人 於 12-11-2008 05:51 PM 發表

:73: 第七部應該係回歸原點, 解構替身能力既源頭...擺明果個就係耶蘇黎...即係話替身力量, 係神既力量...
:50: 咁鐵球, 唔通係上帝留俾世人既神器~~??!!
:70: 不過SBR既替身都好醜樣...

終於講SBR,
係,人物同替身都好肉孫…不過故事幾好,一洗第六部既失望…
原帖由 原罪 於 12-11-2008 05:34 PM 發表

睇左套書兩次都唔記得:( sorry…
我一直想入一套…但係「位」…真係問題…
呢套同one piece都係後悔無入既書啊:$
但入左就多百幾本漫畫:Q
:no: 點解決啊~~~~~~~~~~~~`

唯有online睇翻,我都只有第5部完整,其他部都係散買!!!
原帖由 yui-ling 於 12-11-2008 05:47 PM 發表

6部的神父 ...

祖羅會唔會同祖斯達家起衝突已經係好戲啦。所有主角如果共同出場,已經不得了。
希望有咁既一日。
原帖由 香港人 於 12-11-2008 05:43 PM 發表

:80: 我淨係知當年大聖王有抄綠色bb, 真係頂一聲~~!!
:76: 第六部, 我勁鍾意weather report~~!!

講開…綠色bb唔記得點解無左…神父食左?
原帖由 原罪 於 12-11-2008 06:01 PM 發表

終於講SBR,
係,人物同替身都好肉孫…不過故事幾好,一洗第六部既失望…

不過要俾心機睇先會理解明白替身力量既作用, 但最需要解構既, 就係黃金長方形既意義, 賈爾諾家族同大總統之間, 應該有恩怨...
:34: 但我最關心既係果個係咪迪奧既祖先...
[quote]原帖由 香港人 於 12-11-2008 05:51 PM 發表

:( 好難估荒木想點, 倒退(回歸)到第七部的那個時間(18??年,唔記得)一定有原因的!!!
原帖由 原罪 於 12-11-2008 06:05 PM 發表

講開…綠色bb唔記得點解無左…神父食左?

:(
好似"給"收左,之後神父有粒"星"誌
原帖由 香港人 於 12-11-2008 06:11 PM 發表

不過要俾心機睇先會理解明白替身力量既作用, 但最需要解構既, 就係黃金長方形既意義, 賈爾諾家族同大總統之間, 應該有恩怨...
:34: 但我最關心既係果個係咪迪奧既祖先...

唔係,只是平行世界,當年SBR一出,小弟立即查翻第一部既時間。如無意外,SBR的迪奧參加比賽的時間,就是迪奧行使其十年毒殺祖納桑父親的時間,根本無閒走開參賽。
原帖由 yui-ling 於 12-11-2008 06:14 PM 發表
[quote]原帖由 香港人 於 12-11-2008 05:51 PM 發表

:73: 第七部應該係回歸原點, 解構替身能力既源頭...擺明果個就係耶蘇黎...即係話替身力量, 係神既力 ...

但SBR原意不是jojo系列來的…
再發圖

原帖由 原罪 於 12-11-2008 06:21 PM 發表

唔係,只是平行世界,當年SBR一出,小弟立即查翻第一部既時間。如無意外,SBR的迪奧參加比賽的時間,就是迪奧行使其十年毒殺祖納桑父親的時間,根本無閒走開參賽。

:77: 咁係遠房親烕得唔得呢~~??!!
:handshake:
不如大家show下JoJo奇妙冒險d珍藏啦????