Toysdaily 玩具日報

[分享討論] "天下會" 天下 討論區(p.447 新增風雲9"兵器)

last兩頁 差...
第一期已表明 小武VS風雲
今期LAST仲刻意 雲師兄想背叛...
毫無緊張感...
giogiohk 發表於 30-9-2014 11:34 AM
冇人幫佢畫﹐自己又冇心機畫

可以令人等2个月,又悶又睇得快的,只有馬sir做到。

無他,大家上期(2个月前)一早知風雲保護的人是易天涯BB,今期劇情冇推進之餘,

仲花篇幅寫無情乜乜物,又寫下官兵追bb媽咪,又易風四僕(第四次輪迴)打官兵,等全無重要之事。

下期風、雲又打?(語言障外的步生)

打四祖之後才打小武?

如第一部,打死大奸角後,皇帝又会來秋後算帳找人搞搞主角,再主角互打(今次是小武打風云)
無明: 發表於 3-10-2014 06:29 PM

無他,大家上期(2个月前)一早知風雲 ...

話時話馬蛇係晝壇個名咁響, 要兩個月先出到本咁既行貨, 好唔好意思既呢

未轉月刊之前又要幾個月去準備又話轉月同轉細本d會提升質素.......

結果點.....大家有眼見........

剩番既期數頁數都唔多, 仲要俾史家四兄弟大顯身手, 仲可以同聶風食飯吹水.......

之前準備得唔夠, 好心就十期完左佢啦, d 大佬死晒仲拉埋咩四劍祖出黎.....

想拖長d既不如整粒龍/龜元俾史家四兄弟分左佢再同四祖打番2期, 咁就夠晒數啦,

基本上打完大魔神瓜左同連生瓜埋, 我已經當本書完左,

因為再無高潮可言, 最多又死多一兩個舊人, 之後草草收尾
呢幾期d面相真係非常之差,馬sir係咪太耐冇畫野,成個終戰篇都好悶,劍聖一戰又草草了事
明顯係差得好緊要! 連二手書都唔想買! 斷就由得佢斷!
因為真係無理由為一本因為銷量下降而話要完o既書而為買而買!
睇到係極無心機做o既一件出品!我為何要買?
夾硬死晒d角色, 無邏緝可言! 為完而完!
十強武者頭像同兵器爛尾! 12吋出兩件又停! 勁乞人憎!
唔係因為買左671本就一定要買埋最後幾本! 覺得唔好睇就停買!

十一月一日, 風雲戰, 呢戰係風雲廿幾年黎最後一戰, 希望唔好球其舞兩下就係當風雲終極戰.
看了今期書後的一堆版本介紹,頭一次有種吃了坏東西向要吐的感覺!
有無人可以同我講下點解可以講呀四祖足足一本書, 本書唔係雙周, 係月刊................................

又有無人可以答我點解步生唔幫劍晨報仇打隼人, 宜家隼人又咩野環境呢......

易風同步天有無得番生呢......................

同埋點解上期延左一個月仲係寫呢d垃圾出黎呢 :*:*
S2010 發表於 2-11-2014 01:00 AM
有無人可以同我講下點解可以講呀四祖足足一本書, 本書唔係雙周, 係月刊................................
...

最後一期先白痴

我諗唔到 到時 點樣迫入去可以慢慢睇哂最終回...................
無明: 發表於 3-10-2014 06:29 PM

無他,大家上期(2个月前)一早知風雲 ...

步驚雲 連多年配劍 絕世好劍都冇諗住整番好......
要入場睇結局,咁海外讀者點算?.........
改咩名好? 發表於 2-11-2014 11:10 AM
最後一期先白痴

我諗唔到 到時 點樣迫入去可以慢慢睇哂最終回...................

馬蛇想學小武, 係座塔度將戰鬥紀錄畫係幅牆度,

又或者想學武無敵將十方無敵畫係麒麟魔幅畫度,

等我地呢班傻仔去展覽會度以晝感戰:*:*
dmaj7 發表於 3-11-2014 12:13 PM
要入場睇結局,咁海外讀者點算?.........

3個字 : 食自己, 我由中學開始睇天下, 到天下3我停左好幾年直到前幾年又睇返, 估唔到最後結局竟然係食自己收場.
呢兩集風雲果然文武雙全, 上期聶風文, 今期驚雲武, 下期戰小武.
今期四祖最強一式直立而起呢招out哂, 廿幾年戰絕無神東瀛武士用過.
步驚雲悲痛莫名睇落似一劍成名多.
thiam 發表於 3-11-2014 04:53 PM
呢兩集風雲果然文武雙全, 上期聶風文, 今期驚雲武, 下期戰小武.
今期四祖最強一式直立而起呢招out哂, 廿幾 ...

今期四祖最強一式直立而起呢招   →_→   一碌葛 {:1_374:}