Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2025年4月「METAL BUILD」ZETA GUNDAM / Z高達

shinecll 發表於 5-7-2024 03:59 PM
但暫時展示出黎又唔係好驚艷果隻...

好老實個實物類似將MG VER KA執少少再造番成品俾你之嘛
fallout8 發表於 5-7-2024 04:41 PM
可能同日圓跌有關...等其他高人分析。

首先你要知道BANDAI唔只係造高達, 及高達雖然好賺錢但長期不是BANDAI最賺錢的IP
fallout8 發表於 5-7-2024 04:41 PM
可能同日圓跌有關...等其他高人分析。

因為手遊虧損.......
啱啱砌完MG Zeta Ka嘅我,呢隻MB感覺係其金屬骨架強化版。整體線條比例等均似以MG做藍本。
fallout8 發表於 5-7-2024 03:33 PM
依排笨大係咪食錯藥?MB一次過出四條煙曬你冷.....

其他廠咁多精彩出品,Bandai feel到再唔發力市佔就畀人搶。
fallout8 發表於 5-7-2024 03:33 PM
依排笨大係咪食錯藥?MB一次過出四條煙曬你冷.....

但1.5 (I’s) GUNDAM呢條「煙」好似弱雞咗D,至少呢度D師兄對佢好似無乜興趣。
其實隻MR魂 Z 變形過程唔係幾爽,幾摻手唔舒適,估呢隻MB應該會爽好多。
THOUTHER 發表於 5-7-2024 09:47 PM
但1.5 (I’s) GUNDAM呢條「煙」好似弱雞咗D,至少呢度D師兄對佢好似無乜興趣。 ...

葵扇煙Z高達
紅心煙G高達
梅花煙翼霸
最後階磚煙1.5
希望超級大貨,人人想買都買到,唔洗食炒。
mchwong2 發表於 5-7-2024 11:52 PM
希望超級大貨,人人想買都買到,唔洗食炒。

人人在食炒之下買到就當羸喇

尤記起京寶梵開訂果下已經係炒價但唔洗一日就訂唔到喇
eddiem249 發表於 5-7-2024 05:27 PM
因為手遊虧損.......

係就真係抵L死, 隻game賤格到無朋友
THOUTHER 發表於 5-7-2024 09:47 PM
但1.5 (I’s) GUNDAM呢條「煙」好似弱雞咗D,至少呢度D師兄對佢好似無乜興趣。 ...

因為大家知有部TV大佬機再生...依部1.5得全要擋OR錢很多人士想要吧
G3X 發表於 6-7-2024 06:59 AM
因為大家知有部TV大佬機再生...依部1.5得全要擋OR錢很多人士想要吧

我會想得簡單d,Bandai真係計算俾泛愛形高達迷可以選擇抖下(泛愛形即UC系及非UC系都愛)反正日後幾時出正傳機你班友都買硬。
人型比例怪 以為飛機會到位......結果厚的像漢堡