Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2025年4月「METAL BUILD」ZETA GUNDAM / Z高達

熱狗OO 發表於 2-7-2024 11:33 AM
超合金沙煞比造得咁雞都炒至4千兼有承接,Z高達唔洗造得太標青的了,只要冇乜缺點已經保證大賣硬。係囉,超 ...

呢樣好認同, 就算今次z做得麻麻, 只要係MB出, 相信一樣會搶, 相反Z係MG出, 隻VER.K出得一般, 就插了...
shinecll 發表於 2-7-2024 02:39 AM
咁似乎連埋官方都冇拉到最盡

以下有3個版本MG比對

番去影張相你睇,最盡係有個卡扣,會卡一聲入荀。????????
熱狗OO 發表於 2-7-2024 10:30 AM
睇哂相睇下有冇乜致命缺點先吧。

睇變型效果再講。物理上根據metal robot 魂表現。應該冇乜好下埸。
隻嘢變完型唔散唔易爛,應該都大賣架喇,實在太多鐵粉
eric 發表於 2-7-2024 02:40 PM
睇變型效果再講。物理上根據metal robot 魂表現。應該冇乜好下埸。

MR魂隻Z我來回變過兩次的了, OK喇, 但我隻係Z3可能刮左油唔覺吧

Hawk 發表於 2-7-2024 03:07 PM
隻嘢變完型唔散唔易爛,應該都大賣架喇,實在太多鐵粉

但要睇「變完型唔散唔易爛」,即係事後,但MB唔會有得等事後啦。只有 1 和 0 。UC系機體真係有一班核心高達fans。魂限又好開訂又好,秒殺係必然。
ToyKnife 發表於 2-7-2024 03:53 PM
但要睇「變完型唔散唔易爛」,即係事後,但MB唔會有得等事後啦。只有 1 和 0 。UC系機體真係有一班核心高 ...

我意思係佢出咗都冇乜大問題既話,應該都keep住賣哂都炒起哂啫。

講開佢終於肯出Z,可能已經諗定之後一堆類似既機會出,個坑好深,怕怕……
Hawk 發表於 2-7-2024 04:05 PM
我意思係佢出咗都冇乜大問題既話,應該都keep住賣哂都炒起哂啫。

講開佢終於肯出Z,可能已經諗定之後一 ...

真,個坑深到得人驚。所以早早設下guideline俾自己,以免買到一屋都係。

我一直以為UC機會留在GFFMC,直到Metal Build出 F91、京寶梵。潘朵拉的盒子早已打開了~

有人怕怕, 又會有人好興奮。
胸口黃色散熱咀黃色外框形狀都唔係厚度均等

紅色蓋又太短.....MB版 Zeta唔靚

Hawk 發表於 2-7-2024 04:05 PM

講開佢終於肯出Z,可能已經諗定之後一 ...

Z高達可以以原色轉marrking話係ZZ中的露.雷加改修ver,跟手大炮魂限硬;又可以轉marking話電影三部曲ver附送粉紅飛碟(電影的招式)又出一隻,買到你潮吹。
熱狗OO 發表於 2-7-2024 06:38 PM
Z高達可以以原色轉marrking話係ZZ中的露.雷加改修ver,跟手大炮魂限硬;又可以轉marking話電影三部曲ver ...

你而家已經吹到有高潮丫
熱狗OO 發表於 2-7-2024 06:38 PM
Z高達可以以原色轉marrking話係ZZ中的露.雷加改修ver,跟手大炮魂限硬;又可以轉marking話電影三部曲ver ...

剩係改少少就唔鬼買啦!!

轉 marking 咁事,自己畫上去好過啦,鍾意點話就點畫!!

至於隻飛碟,搵人 3D print 出黎啦!!
來到呢個Post的第三頁,樓上一眾師兄好似都預期呢隻MB版Z高達係識變形嘅,但「如果」「萬一」呢隻MB版Z高達真係唔識變形嘅呢?( 雖然小弟認為B社唔會開D咁嘅玩笑。)
小弟唔熟METAL BUILD,但印象中好似無出過變形機喎,真係對呢隻野咁有信心?
THOUTHER 發表於 3-7-2024 11:34 PM
來到呢個Post的第三頁,樓上一眾師兄好似都預期呢隻MB版Z高達係識變形嘅,但「如果」「萬一」呢隻MB版Z高達 ...

最多咪metal Robot 魂放大,有咩驚? 2,3千都咁担心?
THOUTHER 發表於 3-7-2024 11:34 PM
來到呢個Post的第三頁,樓上一眾師兄好似都預期呢隻MB版Z高達係識變形嘅,但「如果」「萬一」呢隻MB版Z高達 ...

咁你發達喇 因為第一隻可變形 metal build 龍王丸咁啱今個月 27日出 到時就知掂唔掂
我就認為一定變到形 唔係點屈你二三千? 印象中好似得 robot 魂Z 係變唔到形