Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2025年4月「METAL BUILD」ZETA GUNDAM / Z高達

THOUTHER 發表於 3-7-2024 11:34 PM
來到呢個Post的第三頁,樓上一眾師兄好似都預期呢隻MB版Z高達係識變形嘅,但「如果」「萬一」呢隻MB版Z高達 ...

實有,如果成2千幾都無,真係叫人唔洗幫親,易唔易爛啫
THOUTHER 發表於 3-7-2024 11:34 PM
來到呢個Post的第三頁,樓上一眾師兄好似都預期呢隻MB版Z高達係識變形嘅,但「如果」「萬一」呢隻MB版Z高達 ...

笨大玩左半世紀變型玩具,Z個變型對佢來講只係小菜一碟,無理由唔做,你不如擔心ccs果d新廠唔做變型好過。
第三廠N年前已經出咗隻可變Z巾,仲要係1/100,B記唔會唔得嘛?而家睇佢有幾多金屬件啫!好似GFFMC嘅Z-plus輕瓢瓢就咪攪喇!自己砌隻MG好過!
CD-ROM 發表於 4-7-2024 01:36 PM
第三廠N年前已經出咗隻可變Z巾,仲要係1/100,B記唔會唔得嘛?而家睇佢有幾多金屬件啫!好似GFFMC嘅Z-plus ...

多乜美果隻外形同變型都做得好好, 係有D關節要改善
sniperxp 發表於 4-7-2024 02:03 PM
多乜美果隻外形同變型都做得好好, 係有D關節要改善

????而且好好玩,雖然係抄隻MG2.0,但係明顯有落過心機去做,抵讚!
網圖,METAL BUILD FESTIVAL 2024

上半身超短..........整個比例很怪
同D中佬一樣,無咗條腰⋯⋯好似P過咁
支 米加粒子炮 又要 DLC 呀 ...
FAZZZZ 發表於 4-7-2024 09:09 PM
上半身超短..........整個比例很怪

要變型就係咁
nela 發表於 4-7-2024 09:17 PM
同D中佬一樣,無咗條腰⋯⋯好似P過咁

唔係無咗條腰, 係條底橫拉得太高
都係個句,炒價到離曬罩唔會買

當笨大2025年為METAL BUILD咁多模整新產品,我好怕佢又會變左HEA住出。
今次三台高達新模(Z,GOD,1.5),目前未去到令人驚艷既地步,先觀望吓聽日既正式圖。

我比較期待非高達系既METAL BUILD。
2024年隻LANCELOT和丹拜因,我FEEL到笨大係有花心機去設計。
老實人 發表於 4-7-2024 10:22 PM
都係個句,炒價到離曬罩唔會買

同意,雖然本身好鐘意Z高達,但又未去到非買不可地步。
個盾可轉位,算係首創