Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2025年4月「METAL BUILD」ZETA GUNDAM / Z高達

馬仔 發表於 4-10-2024 04:29 PM
到時等執平貨,呢隻根本唔值3千幾,2千2都俾多左佢,等平野先出手。

啲打手/炒家反駁26XX唔係炒價,唔好用官方定價44000YEN黎比較。
怪唔得睡記夠膽死開訂33XX俾大家
「係愛呀!哈利」

camara 發表於 4-10-2024 03:09 PM
Z高達高質合金係小嘅,7-90年代朋友都想要一隻,有市場熟正常,定價係高,咁就睇自己有幾愛吧,利申,小弟 ...

問題係”訂價”超出”定價”太多,三仟幾真係太過份⋯⋯
睇吓到時會否供多過求...咁下次出ZZ高達會唔會double價????
C拍有人開 @%%X 好似日版,但我都係等現貨算
bunnyyau 發表於 4-10-2024 04:51 PM
啲打手/炒家反駁26XX唔係炒價,唔好用官方定價44000YEN黎比較。
怪唔得睡記夠膽死開訂33XX俾大家
「係愛 ...

即係睡記自己炒埋一份,正X X °
馬仔 發表於 4-10-2024 06:25 PM
即係睡記自己炒埋一份,正X X °

大家都係估咋。X點星期二開訂26XX,證明就算食骨,都有水位賺。
然後好神奇咁,星期四全世界開統一33XX。
睡記無同大鋪「協調」過,我唔信囉。

我諗零售睇好Z可以變形+情意結,想當匠機咁離地去賣
玩家就對賭四月貨量夠+QC問題
唔知邊個會贏...

D700 發表於 4-10-2024 06:09 PM
C拍有人開 @%%X 好似日版,但我都係等現貨算

C拍個價跌緊,好兆頭。
我猜大鋪3月會再搞多次預訂。
chlycab 發表於 4-10-2024 09:01 AM
我朋友就係呢類人,唔係算揾得多,但佢月光族黎,買野都唔睇價錢
當年一隻MB 20000円左右,佢見香港無貨 ...

班偽中産玩串市場以轉移負資產的痛傷,我唯有呃自己。
THOUTHER 發表於 3-10-2024 08:29 PM
會唔會係姑仔開咗訂再被秒殺而師兄唔知?好似今日開訂果隻SHF戸愚呂弟,只係响佢FB出現咗大約十五至二十 ...

笨大識玩飢餓行銷
睡記都識玩
零售既舖一樣識玩

上樑不正,一路落去都係歪
nela 發表於 2-10-2024 03:25 PM
點睇都覺得同大部份中年男人咁......無腰

係好似有個啤酒肚咁
熱狗OO 發表於 2-10-2024 05:48 PM
你應該話係TV版入面果個樣囉, 唔係1/60係咁, 老模1/100及1/144都係咁7, 但1/144個BOXART今日睇都好靚 ...

果時d盒面圖好Q正 呃到唔少人 但亦係不少人儲合既原因

我會買番1/60的老模Z, 貪其夠大兼夠7  發表於 4-10-2024 11:31 PM
wwwkcc 發表於 4-10-2024 09:23 AM
師兄完全正確!因我都係月光族

師兄唔正確 我都係月光簇
不過可能我老餅 追唔上依家d倍數式玩具通脹
RX78GP03 發表於 4-10-2024 05:48 PM
睇吓到時會否供多過求...咁下次出ZZ高達會唔會double價????

咁真係唔奇 通脹再加上機身部件多咁多
熱狗OO 發表於 4-10-2024 07:29 PM
班偽中産玩串市場以轉移負資產的痛傷,我唯有呃自己。

咁貴既咩?!

269蚊喎... 仲貴? 平過RG 2.0喇  發表於 4-10-2024 11:32 PM
fallout8 發表於 4-10-2024 12:27 PM
其實MB就算炒貴一倍都係幾千蚊,我相信依道既師兄個個都買得起,所以不存在中產專利,我地只係不恥笨大/代 ...

我不恥D高追L多D囉, 唔係D咩"都係幾千蚊"果D, 賣方(包括生產商同炒9)又點抬/炒得起個價