Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2025年4月「METAL BUILD」ZETA GUNDAM / Z高達

熱狗OO 發表於 3-10-2024 10:41 PM
對於玩開隔離間公司既鐵機巧系列的師兄黎講, MB Z高達係抵到爛到唔可以再爛之選

佢地連唔識變型既變型金 ...

鐵機巧太貴,我只買左文哥同麥卡登。
CCSTOY一出我就棄左坑。
-----
班炒家打手仲反駁二牛七魚唔係炒價,
果然有錢真好。
THOUTHER 發表於 3-10-2024 08:29 PM
會唔會係姑仔開咗訂再被秒殺而師兄唔知?好似今日開訂果隻SHF戸愚呂弟,只係响佢FB出現咗大約十五至二十 ...

隻幽助佢當初都係咁秒del相製造恐慌
其實MB就算炒貴一倍都係幾千蚊,我相信依道既師兄個個都買得起,所以不存在中產專利,我地只係不恥笨大/代理果d飢餓式銷售/坐地起價行為姐。
通販竟然要9算真係痴線,就睇下遲買可以平幾多舊。
fallout8 發表於 4-10-2024 12:27 PM
其實MB就算炒貴一倍都係幾千蚊,我相信依道既師兄個個都買得起,所以不存在中產專利,我地只係不恥笨大/代 ...

同樣行版有舖開26xx其他大部份33xx...咁係代理定舖...?
fallout8 發表於 4-10-2024 12:27 PM
其實MB就算炒貴一倍都係幾千蚊,我相信依道既師兄個個都買得起,所以不存在中產專利,我地只係不恥笨大/代 ...

通販仲要食炒價,咁點解仲要訂?成件事好唔理性。
但現實係,半日唔夠,大鋪就截晒訂,說明係有需求,你又吹代理唔帳。

結論︰有錢真好。
bunnyyau 發表於 4-10-2024 02:18 PM
但現實係,半日唔夠,大鋪就截晒訂,說明係有需求,你 ...

其實通販真係唔洗訂,冇咪得第個ver,或遲下先,哩隻第一隻變型笨大一定keep住出貨,除非你一定要一出即玩就食炒都去馬,咁多玩具排隊唔爭在遲下先,買返黎咪又係玩一二野放櫃供奉
Z高達高質合金係小嘅,7-90年代朋友都想要一隻,有市場熟正常,定價係高,咁就睇自己有幾愛吧,利申,小弟已訂
D700 發表於 4-10-2024 02:46 PM
其實通販真係唔洗訂,冇咪得第個ver,或遲下先,哩隻第一隻變型笨大一定keep住出貨,除非你一定要一出即 ...

咁一定會出Z3嘅...
camara 發表於 4-10-2024 03:09 PM
Z高達高質合金係小嘅,7-90年代朋友都想要一隻,有市場熟正常,定價係高,咁就睇自己有幾愛吧,利申,小弟 ...

恭喜炒家們已經成功測試到我哋依班人嘅底線,MBZ玩具一件嚟,講真買返屋企擺喺盒度唔玩都會折舊啦,玩完變完後都唔值3K啦, 個D同收買佬講開盒罰企冇變過嘅說話你會信嗎?
RX78GP03 發表於 4-10-2024 01:42 PM
同樣行版有舖開26xx其他大部份33xx...咁係代理定舖...?

依個真係唔清楚,純個人睇法,係代理吹雞33xx
bunnyyau 發表於 4-10-2024 02:18 PM
但現實係,半日唔夠,大鋪就截晒訂,說明係有需求,你 ...

我前面都有講,通販超大貨99%正價買到,問題係有班對Z超有愛既人就係驚個1%買唔到.....有時訂貨係求個安心。
到時等執平貨,呢隻根本唔值3千幾,2千2都俾多左佢,等平野先出手。
馬仔 發表於 4-10-2024 04:29 PM
到時等執平貨,呢隻根本唔值3千幾,2千2都俾多左佢,等平野先出手。

+1   如果有MR魂放大版嘅質素2.5K都算物有所值, 點知B記好衰唔衰開錯件細路祥版著大碼褲, 叫人點畀得落手?
camara 發表於 4-10-2024 03:09 PM
Z高達高質合金係小嘅,7-90年代朋友都想要一隻,有市場熟正常,定價係高,咁就睇自己有幾愛吧,利申,小弟 ...

1/100既成品Z高達好似係得Gundam fix,果期無留意依件產品,唔清楚佢得唔得...
PS: 原來果隻GFFMC係Zeta Plus, 咁MB應該係第一隻1/100成品Z高達,有錯請更正。