Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2025年4月「METAL BUILD」ZETA GUNDAM / Z高達

Hawk 發表於 29-9-2024 12:04 PM
非主流仲要落全訂,我一定唔制陣間佢走佬咪屎……

睇埋香港年尾點,唔掂既話大把舖響應環保......走數
是否完全變形,要換件嗎?或者咩造型優先的換件??
chlycab 發表於 29-9-2024 01:08 PM
睇埋香港年尾點,唔掂既話大把舖響應環保......走數

其實唔駛睇埋今年香港年尾,之前爆X已經完美示範何謂「走數」。
除非係果堆有信譽的老字號玩具舖(唔講係邊間,費事幫人賣廣告,玩開玩具的師兄一定知),否則寧可玩少隻,以免招致金錢損失之餘仲要攪到自己一肚氣。
gazza1211 發表於 29-9-2024 02:15 PM
是否完全變形,要換件嗎?或者咩造型優先的換件??

細一個碼的metal robot 魂都完全變型喇。

4万几日元,我还是买个旧的pg来好了。
剛剛見到深水埗G點開訂 26xx 唔夠6分鐘已截訂
morpheel 發表於 1-10-2024 07:16 PM

時代馬尿的代言角式,步入楊偉之齡的廢老必搶之物,日後喺老人院攞出嚟向院友威威,貴d都值。
熱狗OO 發表於 1-10-2024 07:36 PM
時代馬尿的代言角式,步入楊偉之齡的廢老必搶之物,日後喺老人院攞出嚟向院友威威,貴d都值。 ...

可能會俾佢地個孫借黎玩喎!!

順便你毒下佢地啦!!

叫佢地爺爺買副 SD 高達砌下先啦!!

哈哈!!

00後都仲有D高達迷, 10後我已經睇唔到有, 我都導唔到我個仔(中二)入坑, 問佢D朋友都無個睇高達, 他們角度係老人IP  發表於 2-10-2024 01:33 AM
morpheel 發表於 1-10-2024 07:16 PM

今日日網店日森都好快冇晒. 日本阿美要填表抽選, 海外阿美唔見開訂.

外型都係偏向苗條瘦身. 有 MR魂就夠了.
RX78GP03 發表於 1-10-2024 08:35 PM
今日日網店日森都好快冇晒. 日本阿美要填表抽選, 海外阿美唔見開訂.

原來今日日森有開過....買件玩具好似股票咁秒秒鐘睇住個市咁,依隻Z我都係抱住佛系心態,買唔買到都係隨緣算。
fallout8 發表於 1-10-2024 09:22 PM
原來今日日森有開過....買件玩具好似股票咁秒秒鐘睇住個市咁,依隻Z我都係抱住佛系心態,買唔買到都係隨 ...

正價好快賣晒, 而家都有但超貴.
fallout8 發表於 1-10-2024 09:22 PM
原來今日日森有開過....買件玩具好似股票咁秒秒鐘睇住個市咁,依隻Z我都係抱住佛系心態,買唔買到都係隨 ...

大家要記得幾年前,

同為BANDAI通販的主角機: 超時空要塞DX的1J甲事件,

我相信呢度超多人在3千蚊仆倒去訂, 爭住去訂果隻, 包括我; 結果...

"通販+BANDAI+主角機" 的慘烈結果仲有再之前的METAL BUILD 00Q

記得呢次都係 "通販+BANDAI+主角機" , 佢是但崩一個頭都唔會構成完美風暴
初時好多人都彈, 但開訂時一樣秒完...