Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2025年4月「METAL BUILD」ZETA GUNDAM / Z高達

taifat 發表於 7-10-2024 09:30 AM
行已經咁貴,等現貨出咗一排先算,有錢笨大會唔識賺咩!又唔係魂限,到時炒到爆就唔買,當玩少隻 ...

態度正確!!

+1 玩少隻Z唔駛死,做水魚俾代理MARK高來玩就真係會氣死!
Maple 發表於 7-10-2024 05:21 AM
我記得當年 MB SF 大貨, 斗斗城現貨 $1,999 大量. 我自己上日本網訂連埋轉運費都係 $16xx 左右.

反而 MB  ...

當年大家見到SF炒到兩牛,好多人厭貴無買,點知隻野靚,個價就一路升。
之後再版,個價就跌返3XXX。同宜家2024ver差唔多。

destiny初版我都係訂,因為動畫劇情爛,訂既人相對唔多,精口口口開1日訂先截。
freedom1.0唔靚,插到9xx都無人要。我仲要係訂價買,無計,遊戲規則係咁,遇賭服輸。

今次Z係我最嬲既一次,開訂就黎炒個8算。
既然批發零售咁睇好買升,即係逼玩家買跌,睇下邊個笑到最後。
chlycab 發表於 7-10-2024 10:07 AM
呢隻係第一隻孖入
然後慢慢變單入
再變一路媽(媽聲)單入

EXIA我仲要係雙入黎換甲。

宜家正常價DAY1狗搶都訂唔到,偏偏發售後又多貨到嘔,幾個月就插晒水。
不停LOOP

其實近年除咗0秒禁到魂限外,根本無可能用正價訂到任何MB高達產品。
PB唔改系統堵截機械人程式,稍有炒味嘅產品都係被秒殺,冇得同佢玩
鳩惗 ...X點咁早就用便過既""建議零售價""收訂.

目垂華行.....會唔供貨, 迫佢提返價退訂再要跟33xx先有

BTW ... 呢只 MB Zeta 係無 Mega 炮, 即之後仲要入所謂 Appendix 裝 (再包D effect parts...etc)
其實係好事,提醒大家可以離場⋯⋯玩少一隻唔使死????
笨大一味飢餓式銷售, goodsmile就兩個月時間比人任訂, 所以goodsmile近年開始越做越大而笨大就只能靠果幾套熱門野獨家食老本
gamadog 發表於 7-10-2024 01:08 PM
其實係好事,提醒大家可以離場⋯⋯玩少一隻唔使死????

吾晨早出坑,但見Z又入番
真心覺得代理好PK,宜家呢個時勢第一個帶頭助長炒風

官方定價40000YEN+4000YEN稅,兌返港紙,計埋齊頭,都係二牛四魚
咁熱門貨,鋪頭要食骨+賺錢,再俾多10%炒價你賺,都係26XX
你就知33XX食水幾深。
-----
不過有打手反駁︰解體匠機都唔跟官方定價啦!
CHECK返個價,佢又無講錯。
當間間鋪都開3千幾, 其實買開都會繼續買的
如果成日用以前把尺去量亦沒什麼意思
之前日圓貶值但定價上漲已經比左好多甜頭大家
4萬幾yen其實都已經唔係第一隻出現
當日圓升返上去, 4千蚊一隻mb其實都不遠了
但我相信第一水仍然有價有市, 同iphone一樣道理
代理主動帶動炒風製造黑心吸血商店, 就唔好怪買家轉買老番唔幫襯本地舗頭
點解代理咁賤格?無他既,之前大笨象機都擺明搵笨,明明7千都大賺既野,佢開1萬都大把人驚買唔到照食官方炒價,仲要幫手諗埋藉口,人地見原來咁多傻人仲唔食住上咩