Toysdaily 玩具日報

[新品消息] ROBO-DOU / Robo道 Macross / Robotech VF-1J

moonkaru 發表於 14-5-2024 09:41 PM
現今雞腳連人仔有 kitzconcept,不過係 1/72

咦, 係喎, 估唔到 kitzconcept 有喎........

之後再搵到影片介紹, 巨人仲可以坐入去.

咁就敝啦, 到入邊條坑好呢? 1/60 定 1/72? 又來選擇困難症, 但唔可能每次全都要.........

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=f7zx3-gFR2A
百載真純 發表於 15-5-2024 03:17 AM
咦, 係喎, 估唔到 kitzconcept 有喎........

之後再搵到影片介紹, 巨人仲可以坐入去.

其實 Bandai 既 Hi-Metal R 都出得多款,佢唔指有士兵 2腳雞,仲有應該唔多廠出過既 隊長機 …

同埋 嘰嘰機

但我之前第一句問你既就係「想玩咩比例」,原因就係可以排除唔岩比例既款式。

不打算入HMR 1/100 了,希望就入師兄所介紹的 A/Y記 1/60 塞機,  夾到相同比例的敵機(只需要婦人機及雞腳就可以),但要求兩者都可以坐入駕駛員才可滿足條件,現在知道前者係1/60,後者係1/72,所以有d頭痛,小弟的確有啲麻煩及古怪,無論如何,多謝你的介紹,這樣經過問大家就節省了不少時間,對這個討論區各師兄的付出,感恩先謝!????