Toysdaily 玩具日報

查看: 15665|回復: 95

[新品消息] ROBO-DOU / Robo道 Macross / Robotech VF-1J

展示 updated

d滲線會唔會over左d。
面對BANDAI DX邊有得打架..... 真係要好很平先得囉....
熱狗OO 發表於 28-4-2023 05:05 PM
面對BANDAI DX邊有得打架..... 真係要好很平先得囉....

從來唔覺笨大好打得,依家大把廠如ccstoys, pose+出得好過笨大,只係笨大手上有高達同拉打依兩個獨家版權先覺得佢好勁...
fallout8 發表於 28-4-2023 05:20 PM
從來唔覺笨大好打得,依家大把廠如ccstoys, pose+出得好過笨大,只係笨大手上有高達同拉打依兩個獨家版權 ...

拉打 <= 有其他廠出呀 ... Medicom 同 figma 都出過。
除咗滲線深色同多之外,暫時睇唔到30版有咩咁特別,平已經唔係吸引力因為冇位擺……
fallout8 發表於 28-4-2023 04:46 PM
d滲線會唔會over左d。

threezero一向都係咁
同埋領咗呢條line幾次嘢,仲可以諗都唔諗就訂嘅人應該唔會多
Vince 發表於 28-4-2023 06:28 PM
拉打

Medicom就更加唔好提,隻BM二號拉打已經爛皮俾我丟左,其他差唔多時間買既HT重正正常常。
fallout8 發表於 28-4-2023 05:20 PM
從來唔覺笨大好打得,依家大把廠如ccstoys, pose+出得好過笨大,只係笨大手上有高達同拉打依兩個獨家版權 ...

你說的廠係, 但佢地無MACROSS拉臣嘛

MACROSS的變型機在幾間有奶臣的仍以BANDAI造得最好
熱狗OO 發表於 29-4-2023 10:21 AM
你說的廠係, 但佢地無MACROSS拉臣嘛

MACROSS的變型機在幾間有奶臣的仍以BANDAI造得最好 ...

I like Yamato/Acadia more

梗係好打啦, 呢度咁多病die打手
DenloX 發表於 29-4-2023 11:21 AM
I like Yamato/Acadia more

但係做到執........

執唔代表D產品唔好

size does matter, 1/48 is too big to play; if there is a good series in 1/60, 72, and quality is better than Hi Metal R, I will go
Gundam@EFSF 發表於 1-5-2023 12:52 PM
size does matter, 1/48 is too big to play; if there is a good series in 1/60, 72, and quality is b ...

1/60 Yamato/Acadia for sure la
HMR好膠, 人型倉蓋又要換件, Yamato/Acadia表面處理好D, 真正完全變型, 大腿同機頭間對關節收得靚過HMR好多
呢度太多病die打手, HMR同Yamato/Acadia跟本無得比