Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年7月 超合金魂 GX-104 勇者王 GAOFIGHGAR

合體後腰應該能轉。小機械人圖片有個pose有扭腰。
gazza1211 發表於 9-2-2023 05:10 PM
合體後腰應該能轉。小機械人圖片有個pose有扭腰。

你玩過GGG就知合咗體之後背包揪嘢會卡住,基本上腰轉係廢咗,今次可能係有做到調整可以轉得到
明白 Phantom Gao好難整得完美
cm's合金 GaoFar人形都係好差

但bandai 可唔可以整得好少少

netvigator 發表於 9-2-2023 08:57 PM

對翼太細同博頭甲個形狀怪怪地
netvigator 發表於 9-2-2023 08:57 PM

你要顧及變形合體又唔換件之下咁樣係無法,老實講合金魂都做得算係咁,最多話佢唔肯做返啲外形先決件比你,腳掌足踝個形唔靚唔跟原設(原動畫gaofai變形對翼係中途消失咗,博頭甲size又時大時細又唔同形狀)

k_dash 發表於 10-2-2023 06:43 AM
你要顧及變形合體又唔換件之下咁樣係無法,老實講合金魂都做得算係咁,最多話佢唔肯做返啲外形先決件比你 ...

仲要跟足動畫嘅變形合體方式,所以更難

btw,Pose+就係放棄列車穿山窿方式而令GGG型啲,唔知佢哋又會唔會出GFG呢

超合金魂 GX-104 ガオファイガー
●40700円、7月予定●約26cm

https://hjweb.jp/article/900031/

雖然有pose+已經唔想買bandai,但第一隻gfg 。。。最後都訂左
東京玩具展2023 展出

https://hobby.dengeki.com/event/1962195/

一千樓下就考慮吓
newnov 發表於 8-6-2023 09:10 PM
一千樓下就考慮吓

X2, 好OUTDATE的設計; 我看根本出GGG時己經造左呢隻但攤埋一邊十年唔跟, 仲要加價, 呸! 何得何能收四萬YEN呢? 屈水都俾D誠意呀
熱狗OO 發表於 8-6-2023 09:21 PM
X2, 好OUTDATE的設計; 我看根本出GGG時己經造左呢隻但攤埋一邊十年唔跟, 仲要加價, 呸! 何得何能收四萬YE ...

有合金魂SKL價都入到過。
官方發售日公開

超合金魂 GX-104 ガオファイガー
発売日: 2023年07月29日
https://tamashiiweb.com/item/14282/

我完全唔中
我睇卡通係會先入為主,覺得獅子/列車/戰機/鑽地車先係勇者王
其他進化版會覺得始終唔及原版咁靚