Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年7月 超合金魂 GX-104 勇者王 GAOFIGHGAR

熱狗OO 發表於 10-12-2022 12:02 PM
原著中各機合體前的小部份連動變型我好懷疑BANDAI造埋的話會超貴, 好似食玩都表達唔得晒

及今日今日超合 ...

佢set貴個價都無用,係插都會插,你睇佢邊隻唔插?根本本身價錢set太高,大家唔係傻架
newnov 發表於 10-12-2022 12:05 PM
佢set貴個價都無用,係插都會插,你睇佢邊隻唔插?根本本身價錢set太高,大家唔係傻架 ...

咁我都想BANDAI出始源勇者王的
雖然出得遲,不過睇過OVA,GAOFIGHGAR果幾幕打鬥,從此愛上
比起GX-68 膊頭無咁長,GX-104外型更討好,肥肥腫腫 ,咁先似勇者王

Phantom Gao

Drill Gao Ⅱ

Stealth Gao Ⅲ

Liner Gao Ⅱ

以上狀態時, Drill Gao Ⅱ 因為有相當重量, 請勿長時間安裝, 安裝時請使用另售的魂STAGE。

HJ將有情報

https://tamashiiweb.com/tn_blog/77/#!

手脚是否共同件呢……系咪可以同GX64溝来玩←我諗多左?????
tower 發表於 24-1-2023 03:44 PM
手脚是否共同件呢……系咪可以同GX64溝来玩←我諗多左?????

得對可動手同造形手可以重用咋,啲gao machine細節同上代唔一樣
Gaofar~~~~~! (高仿~~~~~!)
原作中GoldyMarg在沒有特別改造的情況下也能同Gaofighgar合體吧?
worrow 發表於 24-1-2023 06:27 PM
原作中GoldyMarg在沒有特別改造的情況下也能同Gaofighgar合體吧?

只係手臂連手接,無改造

個sample完成度好高,不過呢期合金魂個勢真係等現貨算,分分鐘可能出嗰日Pose+又公佈會出…..
bigbigfriend 發表於 24-1-2023 08:28 PM
個sample完成度好高,不過呢期合金魂個勢真係等現貨算,分分鐘可能出嗰日Pose+又公佈會出….. ...

我估pose+無咁快有,一來佢個license係TV版,二來下隻勇者王角色係超龍神,三嚟就算佢真係話出,等到有試版起碼都要下年,真係出起碼下下年
其實合金魂個造型仲係停留喺CM's嗰個層次, 點解佢唔可以比D心機做好D呢?
半田健人_555 發表於 25-1-2023 11:01 AM
其實合金魂個造型仲係停留喺CM's嗰個層次, 點解佢唔可以比D心機做好D呢?

造型我覺得OK。bandai版一向講求似卡通, 惟近年玩法欠驚奇感及質量下降為人唾罵。今次造型我稍不滿係翼邊條綠色不用透明件。
今次個做型肥肥短短咁好有動畫Feel~~正