Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年7月 超合金魂 GX-104 勇者王 GAOFIGHGAR

bigbigfriend 發表於 3-8-2023 10:57 AM
我都欣賞呢隻,不過可惜佢啲造型重視甲太易甩

我嗰隻冇咁嘅問題,開心把玩!
bigbigfriend 發表於 3-8-2023 10:52 AM
確實合金魂係比到玩”合體”嗰種快感你,一路合一路想住動畫畫面去做,係好玩好多。
Pose+造型係靚,但遊玩 ...

唔單只諗起動畫畫面,仲會回憶[以前舊合金玩具做唔到嘅嘢而家終於得喇!]嘅感覺

合金魂的路線就是還原作品基本造型, 並滲入對舊合金的致敬, 大改動的就留俾其他系列了,所以玩GX-68時係開心P+果隻

go-go321 發表於 3-8-2023 11:27 AM
合金魂的路線就是還原作品基本造型, 並滲入對舊合金的致敬, 大改動的就留俾其他系列了,所以玩GX-68時係開心 ...

冇錯!係玩得開心啲!但因為控制成本及冇心改良就令人可惜!
我都係原著黨 ~ 所以我一定買合金魂。其實多啲廠出係好事嚟`
多啲選擇啫 ~
同埋個價錢, 因為匯率問題, GX-68同GX-104 我都係比咗 @$XX 嘅, 所以"唔覺"加咗價 ~~
呢隻玩完我覺得係好過GX68都合格嘅, 係個可動就一般咗啲,同隻腳個絞位真係要小心啲扭,一邊上得太實了
有關此合金魂的弱點及逆變型時導致的可能斷腳問題, 可自18:55開始參考

https://www.youtube.com/watch?v=ir62vidbFD4
隻野合左體,隻腳鬆到向後彎,同當年隻CM 4G一Q樣,

10幾年都無進步過?仲要收2千幾?
日本某A字網購宜家免運,唔洗2千,有興趣ching自己去睇下
馬仔 發表於 8-8-2023 09:54 AM
隻野合左體,隻腳鬆到向後彎,同當年隻CM 4G一Q樣,

10幾年都無進步過?仲要收2千幾? ...

係囉, 靠自己八字腳企唔到係乜玩法? 唔怪之得展覽時都用支架....
價錢貴,問題多,不買了
taifat 發表於 8-8-2023 11:25 AM
價錢貴,問題多,不買了

早幾日yen平免運費千八埋單我有少少心動過,但係空間有限又冇買合金魂3G所以就算數。
猴樂團 發表於 8-8-2023 12:11 PM
早幾日yen平免運費千八埋單我有少少心動過,但係空間有限又冇買合金魂3G所以就算數。 ...

到時香港唔駛呢個價,唔駛隔山買牛。
去咗兩日秋葉原都見好多店有好多盒, 但未見到有人買.......
熱狗OO 發表於 4-8-2023 10:23 PM
有關此合金魂的弱點及逆變型時導致的可能斷腳問題, 可自18:55開始參考

https://www.youtube.com/watch?v=i ...

好彩睇左片,腳軟真係幾平都唔入,繼續玩我隻sr算
jeffyen83 發表於 9-8-2023 11:55 PM
好彩睇左片,腳軟真係幾平都唔入,繼續玩我隻sr算

係囉, 片主的包容性都強了, 咁都話滿意