Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] MG 1/100 ZETA GUNDAM / Z高達 Ver.Ka

布拉度 發表於 4-5-2023 09:35 PM
KA GP01大家都望咗耐。。。

呢句真呀!GP01 和 GP02 出 2.0 和 KA 就一定入手
布拉度 發表於 4-5-2023 09:35 PM
KA GP01大家都望咗耐。。。

睇個勢似乎Ka真係倒轉出: Nu -> ZZ -> Z,咁下隻應該Mk2,之後就GP01囉

承你貴言啦~望有生年能砌到(卡叔你要長壽哇~)  發表於 5-5-2023 09:34 PM
WonderJimmy 發表於 5-5-2023 01:01 AM
RG係最Ka feel,線又夠多,但細size RG我總覺因件多且細碎,令整體砌完唔夠銳利感。

話時話,so far 1/1 ...

同意, 只係 RG 有些線位可以減省最好, 例如裙甲, 翼, 無必要.
幾頁都係無買D人圍爐取凍, 呸!

究竟有無師兄砌完講下? 買完放埋一邊果D唔洗留言住了
熱狗OO 發表於 5-5-2023 01:55 PM

究竟有無師兄砌完講下? 買完放埋一邊果D唔洗留言住了  ...

師兄好厭惡呢隻Z下喎
sniperxp 發表於 3-5-2023 07:24 PM
2.0外觀 + Ka版今時今日的開模分件 = 自己心目中的完美

撇開今次外觀唔係人人喜歡, 但個模型本身的技術 ...

其實佢件量少正正反映到隻Ka版Z高達太齋,唔洗點分件,你有砌過RG Hi Nu就會明。
ray1849 發表於 5-5-2023 04:41 PM
師兄好厭惡呢隻Z下喎

愛得愈深痛得愈切嘛, Z都算係本人最喜歡的高達頭幾名
齋睇你地d實物都無,只係會指指點點,得個插字果d,已經夠啦.
Gundam6j 發表於 5-5-2023 05:53 PM
齋睇你地d實物都無,只係會指指點點,得個插字果d,已經夠啦.

物臭係!個個冇春扮有袋!上載上周首次變後的2.0先(我覺得逆變會有嘢斷)

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
Gundam6j 發表於 5-5-2023 05:53 PM

明知垃圾都要買?錢太多?.....
熱狗OO 發表於 5-5-2023 01:55 PM

究竟有無師兄砌完講下? 買完放埋一邊果D唔洗留言住了  ...

嫌錢腥咩~唔鍾意仲點會買呀~
Youtube有大佬已經砌起咗,評價講到媽X咁隱晦
布拉度 發表於 5-5-2023 09:32 PM
嫌錢腥咩~唔鍾意仲點會買呀~
Youtube有大佬已經砌起咗,評價講到媽X咁隱晦 ...

有钱宁愿买多只ZZ卡来砌好過。。
希望会用依嗰骨架來出Plus,delta,kai
睇番自己的半嘆息之牆, 原來小弟自古以來係一款MG VER KA都未買過
熱狗OO 發表於 5-5-2023 06:15 PM
物臭係!個個冇春扮有袋!上載上周首次變後的2.0先(我覺得逆變會有嘢斷)

我學某人咁講, 等到三百中先入.
ray1849 發表於 6-5-2023 09:13 AM
我學某人咁講, 等到三百中先入.

平過FM風靈的話簡直係MG之恥, 仲係係宇宙世紀機