Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 超合金魂 GX-71 百獸王 再販

如果,今次再再版,又被抄起,咪又等再再再版囉,我今次買不到,無所謂,有笨大,点會绝版呀!加上笨大技窮,只會不断再版落去,抄家,聞風先放,所以最近網上多咗好多货賣,無须心急硬食抄價。另師王懷舊版冧到呢,,999 ,無初版的師兄,真抵玩
小弟心諗是否假開訂,然後?
真心唔明隻百獸王可以炒得甘勁?係因為香港貨太少d貨運曬過歐美賣?定係香港需求真係甘大?
fallout8 發表於 26-2-2021 09:03 AM
真心唔明隻百獸王可以炒得甘勁?係因為香港貨太少d貨運曬過歐美賣?定係香港需求真係甘大? ...

小弟個人覺得,歐美有需求,有出路,引致货小,亦是其一原因,好像DX  V型電磁俠,歐美好多玩家巳出 youtube post,香港一出街貨極少,旺角好似淨係得”爆米”有售,要47魚,太貴了,不像以往DX01,02 & 03 ,我好易買到,上個月,我放平日假,見到兆萬對出有货車落DX V 型 貨,一版拖車就21 盒,每盒用篮色膠紙封箱的,運去家樂商業中心,是運去”顺豐”寄運。
柴灣20座男孩 發表於 26-2-2021 08:26 AM
如果,今次再再版,又被抄起,咪又等再再再版囉,我今次買不到,無所謂,有笨大,点會绝版呀!加上笨大技窮 ...

年代唔同, 物價有少少提升都正常

如果唔係太貴, 就買鬼咗佢費事煩啦
但我唔會貪平幾舊買二手, 擺得耐就算唔玩都會有老化, 貴幾百買隻全新好過
聽聞這次再版數量有一萬盒?有無師兄知道
Dancougaproto 發表於 25-2-2021 08:43 PM
蒸粉今日開訂$2200,但係即刻秒殺

錯過了 :(
謝謝通知 :77:
fallout8 發表於 26-2-2021 09:03 AM
真心唔明隻百獸王可以炒得甘勁?係因為香港貨太少d貨運曬過歐美賣?定係香港需求真係甘大? ...

歐美加應該冇直接代理笨大,連鎖玩具店百貨公司唔會賣,咁當地玩家都係網購多要硬食炒價
真,有外地市場的貨,價格一定高企, 由GX71開始, Bandai選多很多外國人都喜歡的角色
:x 有笨大無絕版  :ar:
fallout8 發表於 26-2-2021 10:05 AM
聽講V型係菲律賓極受歡迎。
https://www.hk01.com/%E9%9B%BB%E5%BD%B1/56178/%E8%80%8C%E4%BD%A0%E4%B8%8 ...

好熱血,多謝分享!
端午節店開左訂...
fallout8 發表於 27-2-2021 10:18 PM
端午節店開左訂...

請問即係邊間? 可以告知?
樓上師兄,月份嗰間,我剛剛訂咗