Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Transformers 變形金剛 MPG Raiden 雷電 火車合體

睇來睇去、都只係唔同顏色、暫時睇唔到變形和外形有乜分别!
mkmlo 發表於 10-2-2024 12:52 PM
睇來睇去、都只係唔同顏色、暫時睇唔到變形和外形有乜分别!

配件唔同,mpg07 多左腰,mpg08 合體大頭個樣 唔同。
Vince 發表於 10-2-2024 01:00 PM
配件唔同,mpg07 多左腰,mpg08 合體大頭個樣 唔同。

我終於睇到條腰了. 個新頭靚唔靚就見仁見智
hong1971 發表於 9-2-2024 03:15 PM
對買哂前六隻既ching 好似玩咗一野咁 唔係單改色改武器 係大家都奇異無咗既腰呢隻先比返你
對等出哂六隻 ...

睇嚟係會出曬六隻,買後面六隻你心心念念唔係原色,即刻要買曬十二隻,你先有齊最正常既一Set,都真係唔知講咩好。好似玩緊集圖冊咁。
MPG-06S派貨,大盒到一個點....
要過海關嘅Ching真係要注意
睇完06變形嗰條片,真係俾佢吹到啤一聲,無啦啦變咩腰炮,嗰啲件已經可以變條靚腰,仲要攪到咁大個屎忽!

最敗筆就是MPG06 的設計,在合體時根本就近乎可有可無的存在,有心設計,絕對可以把腰、下盤和大腿變形出來。現在還要把雙腳拆出加固條腰。只要MPG06做好,肯定就八十分以上。現在除了 train mode,完全敗給 moon studio,唉,又得等 fanstoys,但又是十年八載都不知道會唔會出,真失望!
2019年到2024期待, 換來了失望, 見CHING完全無動力合體, 好在一早脫坑
小弟見到咁都難掩失望之情,大合體之後變成相撲手的外型已經係相當失望,TT社呢啲後續手法更加令人無言。再過一段日子,建議 Haslab 眾籌出過一隻好過,以 LEGEND size 塑做,好似例如建造派,巨猙獰,飛車黨呢啲玩發簡單又好玩,可動性高,外型又唔錯,唔一定要MP。
係 twitter 見到有 神人 用左唔同既方式合體 ... 好似正左好多
神人果個外形好睇好多

唔通係本說明書出錯?
嘩, 真的嗎? 左圖突然令人眼前一亮! 點會差咁遠, 係唔係改圖? 有冇人可以證實一下......
百載真純 發表於 6-3-2024 12:24 AM
嘩, 真的嗎? 左圖突然令人眼前一亮! 點會差咁遠, 係唔係改圖? 有冇人可以證實一下...... ...

fb有人試咗,其實主要就係唔用佢原本嗰個合體股關節,改為用番單體嘅股關節呢一個咁簡單嘅改變而已,但對腳即刻貼番d同長番d之後patpat點執就個人喜好了
allenwalker 發表於 6-3-2024 09:01 AM
fb有人試咗,其實主要就係唔用佢原本嗰個合體股關節,改為用番單體嘅股關節呢一個咁簡單嘅改變而已,但對 ...

原來咁單簡就做到好似勇者身型咁 feel, 謝回覆.