Toysdaily 玩具日報

查看: 121468|回復: 460

[新品消息] Transformers 變形金剛 MPG Raiden 雷電 火車合體

俾你個標題嚇一嚇,睇返d圖,火車合體只係G1復刻唔係MP出
Vince... What is C-001? :shy:

G1 舊玩具 C-01 係 柯柏文
但如果你問既係 3個 位既 c-001 就係 car robot 既 火炎文
laiken 發表於 3-12-2019 10:24 AM
俾你個標題嚇一嚇,睇返d圖,火車合體只係G1復刻唔係MP出

圖中日文係寫住 masterpiece raiden 商品化決定

Vince 發表於 3-12-2019 11:30 AM
圖中日文係寫住 masterpiece raiden 商品化決定

如果係堅料,咁又唔係d咩好消息

最經典嘅建造派唔出,其他幾隻合體金剛都唔出,偏偏出呢隻...雖然破壞神嗰d已經俾三廠出去市面都幾款,俾人食曬頭啖湯。但官方始終官方,如果MP正式出,相信好多老變迷都會入,就算手上有隻三廠都會放返再入返隻官方。
反而孩記宜家咁樣,好似係屈服喺三廠手上,三廠出咩孩記就避出咩...
經典,這個火車合體又當年的Diaclone轉過來,細個時有過吸塑玩具,也應該吸引到非變形金剛迷
呢個中晒,一定訂~~

雖然MP series但睇嚟跟唔到MP比例,唔通會黐線到出HO火車比例??
laiken 發表於 3-12-2019 02:18 PM

最經典嘅建造派唔出,其他幾隻合體金剛都唔出,偏偏出呢隻...雖然破壞神 ...

呢隻係日本比起其他合體有更加多fans
聽講喱個喺真正嘅首個合體金剛仲要日版先有  不過當年俾鬼佬foul out咗話唔鐘意火車
nimiao 發表於 3-12-2019 08:26 PM
聽講喱個喺真正嘅首個合體金剛仲要日版先有  不過當年俾鬼佬foul out咗話唔鐘意火車 ...

梗係啦!子彈火車係日本野黎,美國佬梗係唔鐘意啦!變形金剛動畫始終都係美國野黎,放架子彈火車入去又真係唔多啱style喎!
laiken 發表於 3-12-2019 02:18 PM

最經典嘅建造派唔出,其他幾隻合體金剛都唔出,偏偏出呢隻...雖然破壞神 ...

小弟反而認為TT社咁做係聰明同理智的做法,咁多年來一眾合體金剛都唔知被三廠出過幾多次,特別係建造派,戰鬥派同埋霹靂星,絕對可用泛濫去形容,宜家TT社先至走去出呢D合體金剛,根本無法保證銷量,分分鐘血本無歸!
出呢隻火車合體就唔同啦,出得好定唔好都無得同三廠比較(印象中無三廠出過),你想要火車合體就只能幫襯TT社,銷量有保證,如果呢Set火車合體好賣得,話唔定TT社會出埋其他合體金剛呢!
THOUTHER 發表於 4-12-2019 01:12 AM
小弟反而認為TT社咁做係聰明同理智的做法,咁多年來一眾合體金剛都唔知被三廠出過幾多次,特別係建造派, ...

十分同意。希望第一次出合体,就比d心機。期待!
火車派正, 開心到唔識講:D
zoreyoi 發表於 3-12-2019 05:24 PM
呢隻係日本比起其他合體有更加多fans

因為係用返日本d火車,所以喺日本特別受歡迎