Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Transformers 變形金剛 MPG Raiden 雷電 火車合體

其實TT要就返HO車型,又要完全變形大合體,真係就唔到咁多....
LigerZero 發表於 8-6-2023 08:02 PM
其實TT要就返HO車型,又要完全變形大合體,真係就唔到咁多....

冇辦法,幾十年前嘅玩具無視比例,揀咗當中最細部嘅DE10去做腰同大髀,依家想跟番尺寸就出事⋯⋯

車形真係完美!合體就希望有第三方出補品啦!
HO火車型形態及機械人形態, 也是做得不錯 (MPG-06就一般般). 如果睇成是六個無關的變形金剛, 也是有質素的.

合體只能當成可有可無的贈品, 個心會舒服點.

只能期待第三方了
mkmlo 發表於 9-6-2023 06:43 PM
HO火車型形態及機械人形態, 也是做得不錯 (MPG-06就一般般). 如果睇成是六個無關的變形金剛, 也是有質素的. ...

腳一大一細嘅問題其實我唔係太在意,因爲g1時期個設定已經係咁,而家先大做文章嘅好多都只係聽過雷電個名嘅新粉絲,不過呢兩日喺網上睇到有人share咗靠錯位變形去改善呢個情況嘅做法,覺得介意嘅可以試下會唔會好d
遠 d 睇
Vince 發表於 10-6-2023 11:51 AM
遠 d 睇

此物不可遠觀但可褻玩焉。看來要用廣角鏡從下而上來拍才能展示大長腿!睇清楚手腕也是過短。。。
官方 preview video

https://youtu.be/cKuC3Keeh7c
睇完片
大合體都叫做尚可接受
當然對腳做返長d會更好
但又未至於太差
睇完片,背部原來係一舊二舊放晒在背脊就算
06 的合體部份都有點怪
總之就好似幾隻亂咁扭,求祈合埋一件就算

不過我唔著重合體的,所以無太大所謂,只係覺得合體合到散修修咁
版權監修魔咒下,大合體整體感覺似隻合成獸
GRAW 發表於 9-6-2023 09:50 AM
冇辦法,幾十年前嘅玩具無視比例,揀咗當中最細部嘅DE10去做腰同大髀,依家想跟番尺寸就出事⋯⋯

車形 ...

直接買三廠做合體display把玩,入TT官方嘅六隻獨立車型/人型display把玩
laiken 發表於 22-6-2023 12:11 PM
直接買三廠做合體display把玩,入TT官方嘅六隻獨立車型/人型display把玩

十分正確的玩法,至同道合!
laiken 發表於 22-6-2023 12:11 PM

副廠幾錢?
RX78GP03 發表於 8-6-2023 06:24 PM
好多舖今日開訂boxset. 小弟已經訂了.

仲有冇邊間有得訂?
newnov 發表於 25-6-2023 06:18 AM
仲有冇邊間有得訂?

試吓問孤仔, toyer...重有冇得訂.