Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Transformers 變形金剛 MPG Raiden 雷電 火車合體

RX78GP03 發表於 5-6-2023 05:42 PM
請問MPG-06s多咗地台&劍? 把劍MPG-06有冇?

MPG-05有藍色大劍, MPG-06有光劍
合體後褲浪底舊嘢想點啊?
請問有冇人識睇日文?
06S 個盒同其餘幾隻唔 match, 請問大盒內是否有 06 的細盒?
只睇到下箱&上箱,是否指有兩個包裝盒?
transformer 發表於 5-6-2023 07:03 PM
合體後褲浪底舊嘢想點啊?

正面睇係有點怪,但睇真啲個面係斜而且係放在雙腿後面的,勉強可以當佢係一個推進器咁啦 (自我安慰)
minghim927 發表於 5-6-2023 06:38 PM
MPG-05有藍色大劍, MPG-06有光劍

即係boxset先有把銀劍.
官方仲放d原動畫相出黎 想比人鬧多幾次
1 之前五架車動畫版簡化d 但同真車樣唔差太遠 第六架動畫其實無跟真車畫 舊版合金都係跟動畫樣
2 動畫版都唔係肥佬機械人 點解今次做到咁肥?
3 動畫大合体有下盤有腰 你今次做到咁點同動畫比較
另外MPG-06光劍比例就形 大合体果把劍 細咗d喎
原來隻06係咁細!咁上身同雙腳就唔應該設計到咁啦!01係胸中央及腰,06係三角下盤加股關節,雙腳直接連完整大脾,肩關節及左右上胸由雙手負責
河東司 發表於 5-6-2023 02:39 PM
頭都洗Q濕咗、第六隻焗買TT mall 限定版

買就一定買, 但還是要邊買邊罵, 否則心里不平衡.

激死 .... 死也唔肯做好條腰和大腿 ... 出好少少就收貨了, 就係死都唔做
MPG-06S box set好似唔見有開訂
LigerZero 發表於 6-6-2023 06:37 PM

可能以前訂單可以升級補款
MPG-06 & 合體 sample 展示

比例都係差啲,左腿大右腿細....雖然TT設計盡力、比例唔協調仍存在。  發表於 8-6-2023 04:59 PM
hong1971 發表於 5-6-2023 09:09 PM
官方仲放d原動畫相出黎 想比人鬧多幾次
1 之前五架車動畫版簡化d 但同真車樣唔差太遠 第六架動畫其實無跟真 ...

同動畫比差太遠MPG做唔到大合體人型修長感....

LigerZero 發表於 6-6-2023 06:37 PM

好多舖今日開訂boxset. 小弟已經訂了.
終於見到有boxset