Toysdaily 玩具日報

樓主: harrywong520

SOTA Street Fighter 街霸大本營 ~ 歡迎加盟 Update 1 Nov 08 P.74

原帖由 squareone 於 12-12-2007 12:18 AM 發表
YEAH∼∼∼∼ :34:

我好多野都完全不知道! 我真太細啦! 連咁舊street fighter I 都無見過呀
someone told me

俗稱<=>日版<=>海外版
司令<=>Vega<=>M.Bison
鐵面<=>Balrog<=>Vega
拳王<=>M.Bison<=>Balrog

因為當年怕比人話M.Bison係影射泰臣
所以將四天王既其中三位名稱互調左
原帖由 DQGUNDAM 於 12-12-2007 12:27 AM 發表

俗稱日版海外版
司令VegaM.Bison
鐵面BalrogVega
拳王M.BisonBalrog

正解.:71:
多數都習慣叫鐵面做域加,
原帖由 DQGUNDAM 於 12-12-2007 12:27 AM 發表

俗稱日版海外版
司令VegaM.Bison
拳王M.BisonBalrog

:50: 原來係咁多謝你分享
鐵面<=>Balrog<=>Vega

我細個個時鐵面俗稱"鬼爪":x
原帖由 maxwell22 於 12-12-2007 12:55 AM 發表

我細個個時鐵面俗稱"鬼爪":x

我最鐘意角色係佢啦
SOTA ROUND 2 VEGA

頭像被屏蔽
原帖由 squareone 於 12-12-2007 09:20 AM 發表
VEGA 真係迷倒不少少男少女, 佢o既一招飛起...加埋叫聲"YORRRRR", 將對手反彎腰一撻...型到爆!

最有殺氣之一個格鬥家:34: , I LIKE IT!

Street Fighter IV

JOHN

SFiV

http://news2.92wy.com/html/Artic ... 1212092559954.shtml
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽

SFIV

原帖由 squareone 於 12-12-2007 12:04 AM 發表
但拳王係comic叫M BISON又似乎無錯...:58:
因為其實四大天王中的拳王(雖然game叫BALROG)
就正是於第一代出現過的MIKE...
而M BISON的M, 就是佢...MIKE BI ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Street_Fighter_%28video_game%29#USA_stage

應該唔係同一人, 可以話sf2拳王角色設計係sf1 Mike既進化。

sf2開頭畫面, 有一個白人同黑人打鬥, 佢地就係sf1 Joe同Mike。
頭像被屏蔽