Toysdaily 玩具日報

查看: 5055|回復: 21

阿婆呃人?

今天收到咁既mail﹕

聽'瘋show快活人'有個聽眾打電話上去,內容如下:

佢係葵芳麥當奴(近林士德運動場果間)對面既公園仔時,有位60幾歲亞婆上前向呢個後生仔說:你可唔可以借個手提電話比我,我個孫好耐都未落黎,我想打個電話比佢。

後生仔心想:老人家可能無電話又出於好心咁就借左電話比亞婆。在亞婆打電話途中有一個女人(應該係同黨)走出黎問佢野,咁佢\答完後望返個亞婆,但亞婆好啖定咁坐左係 張"登"到而手上都無用電話,後生仔問:亞婆我個電話呢比返我呀,但亞婆好似聽唔到佢講野咁,又唔理佢\,佢就一路係咁問係咁問,但亞婆反應都係一樣,跟住有兩個女人走黎(唔知係唔係同黨),就鬧個後生仔,你連亞婆都蝦做咩鬧亞婆呀,有無搞錯呀你,跟住個亞婆就閃左啦。咁後生仔只有走去差館備案。
之後有個聽眾話在同一地點亦有相同既事發生過(又係借電話),但佢就無借到電話比個亞婆。佢\仲個心好唔舒服,係唔係好衰呢電話都唔肯借比個亞婆打,但當佢聽到呢單野 後,佢就覺自己好好彩係無借到。

大家要小心呀!唔係叫你唔好做好心,但要小心處理呀!
睇完就send比朋友,唔好上當呀。
原文章由 muzzle 於 24-11-2006 02:42 PM 發表
今天收到咁既mail﹕

聽'瘋show快活人'有個聽眾打電話上去,內容如下:

佢係葵芳麥當奴(近林士德運動場果間)對面既公園仔時,有位60幾歲亞婆上前向呢個後生仔說:你可唔可以借個手提電話比我,我個孫好耐都未落 ...

唔係掛~~~咁勁呀D亞婆 - -
Thx for Information !:!
以下人一律唔借

1)麻甩佬
2.) 老人家
3.) 醜女
4.)小朋友 (小朋友最鍾意講大話)
我很冷血的...你死你事...借什麼都不能
原文章由 亞寶.尼爾 於 24-11-2006 02:58 PM 發表
以下人一律唔借

1)麻甩佬
2.) 老人家
3.) 醜女
4.)小朋友 (小朋友最鍾意講大話)

咁咩人先借....
朋友....and 靚女...:DD

**題外話....有d小朋友真係好鍾意講大話, 你一個唔好彩真係大鑊. 自己有以下經歷:
1.) 係條行人路行, 前面一pair父女, 個老豆行前過女小小, 個女約4 ~ 5 歲......我仲有, 兩個身位先行到個女的時候, 佢突然向後跌, 坐左係地.....咁我正想扶起佢, 佢老豆先擰轉頭...個女突然話係我撞跌佢......佢老豆想開口, 我即時同佢講, 你個女自己行街仲屈我, 你咪諗住屈我呀., 我之後連扶都唔在扶個死女包.

2.) 仲pk.....同太太拍拖個時, 有一次同佢帶佢\表妹去公園玩. 但佢好怕羞, ....其實都無咩......咁之後去超市.....佢話要買糖, 但佢有咳, 我地咪話唔買....之後返到屋企, 佢老豆就問去左邊, 好唔好玩, 佢竟然講下講下喊, 佢老豆問佢\乜, 佢話我打佢\........好在我太太個時一齊, 如果唔係大Q鑊.

由個時開始, 我就好憎小朋友.

[ 本文章最後由 亞寶.尼爾 於 24-11-2006 03:19 PM 編輯 ]
我唔會借電話比我唔識的人。
我情原比一蚊佢去打電話
我都遇過,
但果次趕時間,
淨係俾左1蚊叫亞婆去電話亭打.
都係要袋定d一蚊響袋先得. 
成日話香港人情紙咁薄, 但成街都係騙子~~~ 唉~~
已經睇過,所以有人問借野都當聽唔明佢講乜,即走~~~:)
原文章由 亞寶.尼爾 於 24-11-2006 03:02 PM 發表
朋友....and 靚女...:DD

**題外話....有d小朋友真係好鍾意講大話, 你一個唔好彩真係大鑊. 自己有以下經歷:
1.) 係條行人路行, 前面一pair父女, 個老豆行前過女小小, 個女約4 ~ 5 歲......我仲有, 兩個身位先行 ...

第一單個小朋友好有潛質去踢波
D人......:blame::blame::blame::ice::ice::ice:
其實我都試過係九龍塘借電話比個大陸女仔,打電話返大陸問佢香港朋友個電話,
電話費就好少錢,不過最後都幫到人,都無比人混