Toysdaily 玩具日報

查看: 19703|回復: 82

[玩具攝影] 當訂單變成實物 (系列七 : Black Widow) + page 3 加多幾張相

期待已久既 black widow 終於到手 , 我覺得比預期仲要正 , 無論髮型 , 頭雕 , body (應大既地方大 ; 應細既地方細) , 衣服都合乎水準 !! 仲有可動性超高 , 真係點擰都得 . 髮型我係咁易用手指撥鬆下已經好o.k. , 當然可以再整好d既 . 頭雕上色真係覺得吾錯 , 可能我要求低啦 , 我覺得已經好似真人 , 對我黎講第一隻 12" 女人偶係收貨有餘 , 正所謂 : 有實物先有真相 !! 最緊要自己玩得開心 !! 呢度已經有好多師兄分享過好正同吾同post既相 , 我今次分享既係參考布大既攝影教學 , 嘗試用黑底+吾同快門+吾同光圈+最細iso去影呢隻人偶 , 當然無水準可言 , 叫做一個新嘗試 , 大家千其吾好介意 , 不過不喜可以隨便插 , 我頂得住既 , 哈哈 !! 吾講咁多 , 去相啦 !!!

sok!!!!!!!!!!!!!!!!!:)
Hot記2013既出品:71::71:
頭像被屏蔽
師兄快手,仲用埋”布大神功”,正呀:$
支持下大大先~~~~~~~~~~:71:
師兄快手,仲用埋”布大神功”,正呀
Oldcat 發表於 2-2-2013 07:51 AM

玩下架咋 , 其實一d都學吾到 , 不過又幾好玩 , 成晚不斷咁左較右較 , 影下影下原來影左接近二百幅 , 但拎得出黎獻醜既係得十零張 , 仲有大把學習空間 , 要多d觀摩呢度既師兄既正相再努力學習先得 :(
師兄多方面嘗試,效果好好,支持!!:71:
sok!!!!!!!!!!!!!!!!!
darknight 發表於 2-2-2013 05:48 AM

darknight 兄有無訂呀 ? 可能係我第一隻玩既女人偶 , 真係好正架 !!

Hot記2013既出品
EDMONDLUN 發表於 2-2-2013 07:17 AM

師兄你都會好快有實物到手 :handshake:

承襲H記只能達到的"Toy"等級......
APPLE5 發表於 2-2-2013 07:34 AM

如果作為一件玩具去睇 , 合格有餘啦 , 既然係一件玩具又吾係雕塑 , 咩野級數又有乜所謂 , 最緊要玩得開心 , 係呢 , 歡迎你解禁回歸喎

支持下大大先~~~~~~~~~~
kevinwong4ever 發表於 2-2-2013 08:52 AM

多謝支持 !! 師兄都拎左貨啦 , 滿吾滿意 ?
呢隻真的做得不錯呀!!!!

師兄大大, 最後個張最似&最正 !!
別外我個人意見覺得眼神做得比較兇D,無初版咁溫柔 !!
師兄多方面嘗試,效果好好,支持!!
catcat 發表於 2-2-2013 09:20 AM

多謝貓兄支持 , 你係我其中一個學習同偷師既對象呢 :p 阿布大個教學對我呢d攝影初哥真係幫到吾少手 , 至少吾使亂咁試 , 係一個基本原理上再去自由發揮 , 都真係幾好玩 , 不過都幾辛苦架 , 可想而知 , 各位師兄出正相之前背後所付出既努力係幾多 :71:
呢隻真的做得不錯呀!!!!
iamfinethankuuu 發表於 2-2-2013 09:29 AM

認同 !! 之前都有d擔心ht出女角色既過往歷史 , 而家成品有呢個效果 , 真係開心都黎吾切 , 暫時個averagers 系列都出得吾錯 !!!
師兄大大, 最後個張最似&最正 !!
別外我個人意見覺得眼神做得比較兇D,無初版咁溫柔 !!
dennis128 發表於 2-2-2013 09:31 AM

呢個又係喎 , 初版眼神真係無咁兇 , 不過出左官圖之後有師兄話佢既眼神太柔 , 可能ht聽左佢地既意見所以改左 , 以我黎講 , 作為一個特工 , 眼神應該要堅定d , 凌厲d , 好似會更加切合身份呢 , 所以我接受呢個眼神 :love:
多謝貓兄支持 , 你係我其中一個學習同偷師既對象呢  阿布大個教學對我呢d攝影初哥真係幫到吾少手 , 至 ...
dvddvdhk 發表於 2-2-2013 09:35 AM

支持:71:
個人玩figure 主要係玩影相, 因為如果諗得出又影得到就滿足感好大!
影相嘅野試試下就得, 而每每發現影得好過上一次就會好開心:)