Toysdaily 玩具日報

樓主: TransformCube

[新品消息] TransformCube固態泥膠討論

TransformCube 發表於 28-7-2019 12:47 PM
好似瑞華行係引入玩具去香港,我要搵代理係由香港輸出玩具去歐美,最好可以代生產,因為積木要好高精確度同 ...

但我聽過瑞華行自己有出玩具,當然我唔知真唔真
mushroom 發表於 15-8-2019 10:07 PM
但我聽過瑞華行自己有出玩具,當然我唔知真唔真

之但係瑞華行係代理賣香港同大陸,我係想代理賣去歐美 {:2_326:}
TransformCube 發表於 17-8-2019 01:15 PM
之但係瑞華行係代理賣香港同大陸,我係想代理賣去歐美

咁唯有參加那些國際性的玩具展,又或者係兒童益用品等展覽會
mushroom 發表於 18-8-2019 09:13 AM
咁唯有參加那些國際性的玩具展,又或者係兒童益用品等展覽會

呢啲要後期先,因為睇過攪次玩具展租攤位要幾萬,近期會係Kickstarter同indiegogo攪眾籌,籌到錢先正式起個新模跟足歐美玩具安全標準同改良設計 :67:
TransformCube 發表於 20-8-2019 12:46 PM
呢啲要後期先,因為睇過攪次玩具展租攤位要幾萬,近期會係Kickstarter同indiegogo攪眾籌,籌到錢先正式起個 ...

加油師兄!由零開始做到依家已經好難得

終於砌咗啲實用物品{:2_297:}

先用Voxel Editor設計

層板抽屜櫃(用畢氏定理支架 pythagorean bracket)

層板抽屜櫃, 盒子, 正方筆筒及六角形物

另一面

層板抽屜櫃及盒子開啟

TransformCube 發表於 21-8-2019 12:10 PM
終於砌咗啲實用物品

今次的好實用,又靚!!
rb173 發表於 20-7-2019 05:55 PM
本身積木太多窿,影響外觀.

呢個問題發覺可以改善,如果用透明色啲窿會無咁現,所以之後全部只用透明色
另外個窿本身係4瓣夾,之後會加強夾持力(clamping force)
條邊會做圓弧啲,依家界界地手 :78:
TransformCube 發表於 24-8-2019 11:53 PM
呢個問題發覺可以改善,如果用透明色啲窿會無咁現,所以之後全部只用透明色
另外個窿本身係4瓣夾,之後會加 ...

半透明好過實{:1_377:} ,如果有特定設計圖可以考慮得一個窿,但就冇左自由發揮既功能
係google最高點擊率竟然係佢,可能有Pose唔同啲{:1_206:}

rb173 發表於 25-8-2019 12:08 AM
半透明好過實 ,如果有特定設計圖可以考慮得一個窿,但就冇左自由發揮既功能
...

用磁石啲咪係完全無窿,不過有個死症係唔夠力,同要分南北極,太近會互相排斥 :36:

終於攪咗條簡單片教由8粒砌1粒大粒,用咗2種唔同方法:45:

無啦啦玩玩吓見有AR,真與假一齊幾過癮:)

TransformCube 發表於 27-8-2019 10:12 PM
無啦啦玩玩吓見有AR,真與假一齊幾過癮

落咗google ad show係香港,美國同德國,有無人見過? :58:

Girl and Heart Robot - Give me a like