Toysdaily 玩具日報

樓主: TransformCube

[新品消息] TransformCube固態泥膠討論

試下同美國d工程大學連絡,佢哋俾學生做project好有市場,分分鐘同你合作上市。賣街俾散客就最好遲啲先,冇乜保障
鬼道有人 發表於 31-5-2019 04:13 PM
試下同美國d工程大學連絡,佢哋俾學生做project好有市場,分分鐘同你合作上市。賣街俾散客就最好遲啲先,冇乜 ...

可能聯絡忍者龜間彩星或者Minecraft間Microsoft

其實呢種積木最大效用係立體像素(Voxels)化世上所有物件, 求其砌咗個大型機械人做demo{:1_203:}

大雜會:43:

個箱幾靚,個蓋係咪活動架??
Lau 發表於 16-6-2019 09:44 AM
個箱幾靚,個蓋係咪活動架??

係,橙色2粒同附近成行藍色都係半圓形,成組係鉸黎,所以個蓋同教堂灰色門都可以開合:43:

就咁睇個箱幾靚,透明白吸引,同埋可以有活動開合蓋

機械人對我來說就普通,除非喜歡火柴人

我估計做箱或buildings那類實物會好些,又可能機械,工程車那類要粗壯些,如果玩小巧就要想辦法可愛

我自己就想有可以自己砌的支架,用來放figure,或者做effect parts都唔錯

我只係吹下水,明白講就易,做就難,不要見怪,
mushroom 發表於 17-6-2019 09:53 AM
就咁睇個箱幾靚,透明白吸引,同埋可以有活動開合蓋

機械人對我來說就普通,除非喜歡火柴人

巨型化個黑色機械人唔係火柴人,係pixel(voxel) art黎,有闊同厚度,而呢種用純正立體種木好處係可以砌任意大細層板同柱,有呢2樣嘢就可以當工業用積木砌層板架,箱,檯,進而係櫃筒等等..所以定位係多用途積木:58:
TransformCube 發表於 20-6-2019 07:36 PM
巨型化個黑色機械人唔係火柴人,係pixel(voxel) art黎,有闊同厚度,而呢種用純正立體種木好處係可以砌任意大 ...

加油!

用來砌層板好實用
用黎做video 既籠好有用!!
transformers 發表於 24-6-2019 04:52 PM
用黎做video 既籠好有用!!

請問個籠係點樣子?
重新執過個機械人,研究咗好多自創鉸位,型咗好多{:1_203:}

transformers 發表於 25-6-2019 12:46 PM
https://www.amazon.com/s?k=walimex+cage&ref=nb_sb_noss

Thanks :shy:,不過塑膠積木(重要一粒粒砌埋)強度無得同一塊金屬比,雖然我種積木係有位可以貼雙面膠紙或者痴膠水..,不過可以一試:67:
TransformCube 發表於 25-6-2019 01:19 PM
Thanks ,不過塑膠積木(重要一粒粒砌埋)強度無得同一塊金屬比,雖然我種積木係有位可以貼雙面膠紙或者 ...

比go pro用一定夠力{:2_297:}