Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

777@code 發表於 28-12-2020 02:45 PM
所以我話“只有”, 慳番三四佰 貼買P加好過!

坦白說是連"只有"都沒有  
Bandai 的設計...就像當年 Nokia 手機一樣, 只尋求輕度改變...只在外殼改少少...
如今 Pose+ 這天威勇士, 就好似當年第一代 Apple 手機的革新一樣, 把一直源有的規格推翻.

真的希望 Pose+ 的誠意, 能吸引更多投資者, 為未來的玩具創造新一片天.
真係唔好講B記 GX 係十幾年前既產物,  冇得同P+ 比,  高狄安係2020 啦呱, 出到咁又2千幾, 點買得落手.
mj23 發表於 29-12-2020 02:33 AM
真係唔好講B記 GX 係十幾年前既產物,  冇得同P+ 比,  高狄安係2020 啦呱, 出到咁又2千幾, 點買得落手. ...

笨大邊會出咁高風險玩具

高迪安好似係一位老師傅設計亦好似啱啱過身, 呢個超老土設計可能唔會再有下次

但亦唔覺笨大會有大改變, 佢本身係玩具巨頭唔須要冒呢類風險
本身高狄安都算係年代設計
只能吸引那年代群眾
畢竟有限群眾

B社完成遺者老師執天威改少少設計也符合利益
若然新規設計+唔保證年輕族支持大賣⋯⋯賠本風險B社才不想冒。
Top 5 collectors item for 2020 :handshake:
純白騎士姬Saber 發表於 29-12-2020 08:49 AM
本身高狄安都算係年代設計
只能吸引那年代群眾
畢竟有限群眾

唔係要佢改外型, 好似P+天威咁, 比GX 同千值更加接近原著, 但變形可動都做得好.
GX高狄安有種求其既感覺.
action toys 出過高狄安灰模, 比GX 個樣balance 到原設同玩具.

mj23 發表於 29-12-2020 01:12 PM
唔係要佢改外型, 好似P+天威咁, 比GX 同千值更加接近原著, 但變形可動都做得好.
GX高狄安有種求其既感覺. ...

B社只係將天威概念剩餘價值過時的設計做高狄安啫
求其?只係不思取進唔肯做好d
或多或少賺老Fans情懷
Fans一様邊罵邊買!
都預料這貨唔多大賣了

一間保險保守唔進步永遠留一線的公司
同P+無好比!
action糕滴安有打野中刚招牌wor....话晒系合金魂之父,望莫要沽名钓鱼。
一放埋一齊即知咩事, B記你繼續係咁吧

咁多年比笨大去改進技術, 到頭來都係翻炒返當年GX39個設計擺落去嚟緊嘅高狄安度, 所以學似其他大大話齋, 高狄安? 等佢冧價先入把啦
半田健人_555 發表於 29-12-2020 11:59 PM
咁多年比笨大去改進技術, 到頭來都係翻炒返當年GX39個設計擺落去嚟緊嘅高狄安度, 所以學似其他大大話齋, 高 ...

跌價都唔會入, 製造垃圾...
所以B記的產品,最近都買的少了,反而轉向新廠商的玩具,覺得很有創新!:$
若然POSE+ 出高狄安就好啦!!
純白騎士姬Saber 發表於 29-12-2020 01:45 PM
B社只係將天威概念剩餘價值過時的設計做高狄安啫
求其?只係不思取進唔肯做好d
或多或少賺老Fans情懷

之前見冇咩天威既product 就買咗R版, 如果有P+呢隻一定唔買 R版.
所以今次B記高狄安唔都唔會再買, 他日P+ / AT 出就出, 唔出就算, 都唔會夾硬買B記高狄安, 真係買唔落手.