Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

fktuen 發表於 26-12-2020 01:11 PM
希望 Pose+ 聽到玩家聲音, 知道我地會買天威嘅玩家對 麗娜 好期待.
期望日後出DX版 或 獨立DX o ...

so far post+都無做過改色或加嘢再出套路,我估要出都係响新產品裡附加吸引你追買,例如銀河烈風形式,如果用option set做套路咁就要諗下有咩可以extra加上去,例如跟多隻ガルディ,effect parts等
k_dash 發表於 26-12-2020 01:10 PM
我唔記得action toys果邊出咗トリプル・ジム未,未出的話話唔定麗娜就係配トリプル・ジム出呢 ...

同感, 原作裡都係跟トリプル・ジム同場演出居多, 商品一齊出都好合理:p
FAZZZZ 發表於 26-12-2020 11:20 AM
這也不算是說P+忽略玩家需求  應該是礙於本身已是高價不好再更高了
吧,又或者留著這人氣角色未來好再出 ...

同意說

麗娜這角色也許留著出DX做準備
但是沒其他送的話感覺份量、出的條件並唔足夠
至少有麗娜傳說OVAIII的裝束
要擴充內容也可增加TV最終話功夫漢件勇者鎧甲
還有增加兄長等
三個人要有除頭盔頭雕
有納喊表現
有微笑表情
有閉口表情
要多手型

功未漢還有其它外掛裝備
要不要一併附送就看P+意願

抱歉,我想太多了,哈哈

tower 發表於 26-12-2020 12:16 PM
点会忽略大家要求啊,下一版咪有女仔囉,同样价钱多咗亚妹又有一笔生意咁样都好正路啫。

利申已支持pose ...

你又知下版有?

你可能係P+高層

麗娜可以成為出DX條件...
我猜

觀望銀河烈風DX模式
相信若成事也可以獨立購呢

麗娜同阿占互動玩?

真係唔敢想象:(

Action toys未出阿占情報
更加未有灰模呢?

麗娜+占美組合
都是有可能

:p

點解無介紹只係阿龍同劍狼合體,唔會反轉晒對腳當係咁失敗掛:(
凡高 發表於 27-12-2020 09:42 PM
點解無介紹只係阿龍同劍狼合體,唔會反轉晒對腳當係咁失敗掛

有YouTube 片有介紹,阿龍同劍狼單獨合體可動不變,可以玩!

【マシンロボ クロノスの大逆襲】バイカンフー 超絶変形ギミックの大傑作!POSE+メタルシリーズ ヲタファの遊び方レビュー / POSE+METAL P+04
純白騎士姬Saber 發表於 28-12-2020 09:25 AM
【マシンロボ クロノスの大逆襲】バイカンフー 超絶変形ギミックの大傑作!POSE+メタルシリーズ ヲタファ ...

睇完條片見到POSE+同合金魂放在一齊比較,真係高下立見......
B 記只有食玩果隻可與P加一拼
777@code 發表於 28-12-2020 02:02 PM
B 記只有食玩果隻可與P加一拼

個人覺得根本完全沒的比天差地遠, 其他都不說單比對3人的SIZE大小就好, 合體的基本比例小入大雙腳版位置都應該落於膝蓋, 食玩居然還是同GX39一樣將倍功夫刻意作小,裡面的人小腿完全超出外面人膝蓋快一半如此錯誤的比例 ,連高迪安也一樣越外面比例越小.  
一個沒照比例的商品一比對就會發現GX39阿龍比P+大的多 ,但是劍龍卻比P+小一點了,倍功夫更扯整個差上一大截.  
GX39是B記好幾年前的產物了  那食玩版? 高迪安? 怎說?號稱忠於動畫的B記真是自打臉.   
所以我話“只有”, 慳番三四佰 貼買P加好過!
777@code 發表於 28-12-2020 02:45 PM
所以我話“只有”, 慳番三四佰 貼買P加好過!

坦白說是連"只有"都沒有  
Bandai 的設計...就像當年 Nokia 手機一樣, 只尋求輕度改變...只在外殼改少少...
如今 Pose+ 這天威勇士, 就好似當年第一代 Apple 手機的革新一樣, 把一直源有的規格推翻.

真的希望 Pose+ 的誠意, 能吸引更多投資者, 為未來的玩具創造新一片天.