Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

P+配MR系列玩具看起來阿龍是略小一個頭  如果要作到同比例  那倍功夫就要更大隻  肯定要突破35~36cm   定價相對也突破 哈  
也許p+會否推出自己的版本也不一定  個人覺得機率頗不高  但是確實缺了麗娜......
我想要麗娜呀~~~~~:help:
20萬分之期待下年勇者王 ~!!!!

(更希望佢出始源勇者王~!!!)
FAZZZZ 發表於 25-12-2020 10:36 AM
P+配MR系列玩具看起來阿龍是略小一個頭  如果要作到同比例  那倍功夫就要更大隻  肯定要突破35~36cm   定 ...

師兄,借問聲鑽地機械人同飛機機械人(唔記得叫咩名:P) , 可以在那買?

目前係咪只出了呢兩隻?同埋呢兩隻係咪完全變形?

我考慮緊買唔買埋天威其他角色來襯阿龍,望解答,謝謝!
FAZZZZ 發表於 25-12-2020 10:36 AM
P+配MR系列玩具看起來阿龍是略小一個頭  如果要作到同比例  那倍功夫就要更大隻  肯定要突破35~36cm   定 ...

但lu兄自己做訪果陣係話比例係啱,再講你張圖男女角係企前咗啲
k_dash 發表於 25-12-2020 01:40 PM
但lu兄自己做訪果陣係話比例係啱,再講你張圖男女角係企前咗啲

以前啲動畫比例其實都係是是但但, 超時空要塞一路都冇出袓拿達士兵都係呢個原因, 唔係未試過而係當你放個啱比例士兵喺韋基利隔離想再放隻兩腳雞出黎就會發現完全唔夾, 士兵亦係絕對冇可能放得入隻兩腳雞入面!
keroro-1972 發表於 25-12-2020 03:10 PM
以前啲動畫比例其實都係是是但但, 超時空要塞一路都冇出袓拿達士兵都係呢個原因, 唔係未試過而係當你放個 ...

舊時啲比例問題我明,主要係樓上位師兄要講比例我先用返比例呢樣嘢嚟答佢,天威套動畫好多嘢本來就唔太合理,如果你硬要套啲"合理"嘢去合理化佢就變得無謂,最重要係連玩具設計者自己都開金口話啱比例就無咩得好講,哈哈。。。

完成了合體,認同師兄講唔會買高迪安,呢隻夠玩有突
scsju 發表於 25-12-2020 10:39 AM
我想要麗娜呀~~~~~

我諗大部人都想要麗娜
可惜P+怱略玩家需求....:42:

希望P+能再接再勵出狄標撒旦六人眾就好
想想當初睇古羅納斯大返擊都係麗娜大膽衣著吸引
先留意呢套片呢

http://222.toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=465495&extra=page%3D1&page=1
玩住呢個先

我隻唯一問題係倍功夫換揸劍手條軸太鬆:(
純白騎士姬Saber 發表於 26-12-2020 09:27 AM
我諗大部人都想要麗娜
可惜P+怱略玩家需求....

這也不算是說P+忽略玩家需求  應該是礙於本身已是高價不好再更高了
吧,又或者留著這人氣角色未來好再出品  ,  單倍功夫來講最少P+讓玩家看到他們對玩具的誠意及用心 各方面平衡度也很好,而不是像某些知名大廠的產品感覺就是永遠留一手或是明顯做工欠佳,但價格確是一直出手  

好認同師兄~  發表於 26-12-2020 01:07 PM

師兄呢張相好珍貴, 竟然有我哋望穿秋水嘅阿積喺度:$
純白騎士姬Saber 發表於 26-12-2020 09:27 AM
我諗大部人都想要麗娜

点会忽略大家要求啊,下一版咪有女仔囉,同样价钱多咗亚妹又有一笔生意咁样都好正路啫。

利申已支持pose+
我諗大部人都想要麗娜

我唔記得action toys果邊出咗トリプル・ジム未,未出的話話唔定麗娜就係配トリプル・ジム出呢:x
希望 Pose+ 聽到玩家聲音, 知道我地會買天威嘅玩家對 麗娜 好期待.:handshake:
期望日後出DX版 或 獨立DX option set 嘅時候能夠補完:$