Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

ToyKnife 發表於 9-9-2023 10:28 AM
今次唔包電的確係小家啲,唔知佢咩原因。CR2032好易買,日本城都有,另外一隻CR927真係要出鴨寮街,都幾 ...

其實我想借電芯講今次P+係衰孤寒,為左想慳果小小成本唔跟個頭同獅毛,最後攪出個咁大既公關災難,完全係佢地公司既小學雞操作。
我覺得你哋係咪冇搞清楚件事   本體從來都係包含獅毛手臂頭嘅   佢宜家抽咗起身算點 當自己係原作係原設?
所以唔訂最實際,講真港澳地區寸金尺土,我用僅有空間擺一隻自己不滿意的玩具為乜?

今時今日比你上網取到暖成為大多數,但玩具擺係自己間房就係私事,最後也是不會有什麼變化的。

當然最理想補救服務:改善延期通知時間,下一隻白獅補上獅毛和拳頭

對於現實中很多人生活不算如意的狀況,雙方也是玩家其實很需要包容,但三句唔埋兩句就彈出「小朋友」「洗白」「打手」呢啲明顯挑戰性字眼,大概知道現實呢條友什麼水平級數
nimiao 發表於 9-9-2023 11:51 AM
我覺得你哋係咪冇搞清楚件事   本體從來都係包含獅毛手臂頭嘅   佢宜家抽咗起身算點 當自己係原作係原設? ...

搞清楚就是人地官網開訂圖片包含內容的確冇獅毛和手臂

開訂期間冇人講?出哂貨先講?搞笑吧

出貨延遲肯定差,但也有不少人著重質素而不介意等待的,罵下都好,下次準時D
gamelife 發表於 9-9-2023 01:27 PM
搞清楚就是人地官網開訂圖片包含內容的確冇獅毛和手臂

開訂期間冇人講?出哂貨先講?搞笑吧

論點同埋證據都已經俾埋佢哋,咁樣都仲可以loop返轉頭,佢哋根本唔理,或唔明你講乜嘢,照loop,真係無謂嘥時間。

有時同呢啲人討論,點講都唔明嘅話,最後就同佢講玩玩具都係為咗開心,不如諗吓點樣開心啲。俾晒下台階,點知都仲係loop。。。

根本冇結果,我哋留下一句:你說得對.jpg就算

星期四先拎左DX版,無時間研究,只開左隻GOLDYMARG黎J
今日上黎先知咁大鑊,無左獅毛和兩隻手臂,咁我點DISPLAY Stealth Gao II?
唔通要拆左隻GGG雙手俾佢?又或買第二盒GGG本體?定等三廠既替代品?

盒OPTIONAL PARTS,我寧願唔要果幾件「原創腳架」,俾返件「不可變形」既獅毛和手臂裝「假狗」得卦?

ToyKnife 發表於 8-9-2023 12:58 PM
洗咩白,呢個時代一堆人云亦云的。我係既得利益者先需要幫佢洗白。咁我成日讚CCS同千記,我係唔係又係同佢 ...

帥兄, 妳都幾好笑, 而家係得妳一個咬住果句我唔識既日文話人地有講, 妳又唔講下之前佢出圖, 圖內係有影埋而家所失既缺件, 咩叫一堆小朋友討糖? 妳自己以為自己好型好理性, 死咬住一句日黎吱吱喳喳講到天下無敵, 仲去教人去告仍去投訴佢, 告唔告佢一回事, 而家連我地話佢一句, 妳連出幾個POST響度幫佢講野, 笑左, 仲有洗白係解得益者? 我都唔知妳講左去邊, 費事同妳講, 妳慢慢自HIGH飽到夠啦!

而家成個POST得妳眾人皆醉我獨醒, 純粹係事實同理據? 仲話去教人點去做, 剩係咬住一句細到睇唔到既日文, 妳咁勁唔一早講妳發現? 好叻啦!

我無上呢度睇POST好耐, 咪就係呢度得番妳呢D"成年人"囉! 妳慢慢HIGH啦! 繼續咬住句日文啦! 千萬唔好去睇中文, 去睇圖, 咬住句日文幫POST+洗白啦! 洗得大力D啦! 都唔知妳咁辛苦為咩, 發現一句日文就好似道理響晒妳度咁! 仲響度放屁叫人唔識日文就用翻譯軟件, 笑左!
gamelife 發表於 9-9-2023 01:35 AM
其實是現在所有玩具都可以不用訂的, 對比省戈少少錢, 不如真金白銀買一隻自己覺得值的

訂價3千5左右配件 ...

最後3張圖師兄妳都睇到無, 妳真係勁, 又唔講下前面一堆圖有? 圖下面又唔註明獅毛同雙手要用番之前既? 妳既理論真係睇唔明!

呀設計師當日大大聲話, 點解要兩盒一齊出, 係因為咁樣先可以平D出貨, 我其實一直都唔BUY佢呢個理論, 不過佢話可以平D, 無諗過原來係抽起D配件, 點解唔抽起埋所有一樣既配件, 到時叫玩家自己拆番晒出黎咪得囉, 反正D圖又唔講, 妳地自己慢慢估有D咩囉!

我地訂唔係因為怕貴, 係因為想要盒野, 呢度D師兄應該都無咩邊個會得閒日日去行街睇出左未, 或者有啦, 好似我呢D, 行去訂都無用電話過數, 取貨叫人順豐, 為既唔係因為怕炒, 係怕有錢買唔到! 妳果D咩貴幾百至一千既道理, 凡就唔係咁識啦! 因為我窮, 賺錢好辛苦, 唔想俾炒狗賺!
ToyKnife 發表於 9-9-2023 04:21 PM
論點同埋證據都已經俾埋佢哋,咁樣都仲可以loop返轉頭,佢哋根本唔理,或唔明你講乜嘢,照loop,真係無謂 ...

以前我都會有好氣去互相辨論, 但大家都玩左論壇咁多年, 已經睇化左, 當然唔會做CD-ROOM, 但會表達自己意見.由此至終係網上大家也說服不了大家.

另一方面比人罵下都好, 多人回饋要準時, 延期都通知聲, 唔好白等.

有D專做槓精, 戈D講多句都晒氣. 佢地活都得辛苦架, 幾千蚊一隻玩具都要罵, 我知架, 唔係錢唔錢問題, 要合理, 岩架, 但人地真係官網圖片沒包括獅毛同手臂, 用日文寫埋不包含零件. 唔識日文都識睇圖片啦. 好合理阿, 但佢地就唔想承認, 因為一承認自己就X左......

我自己對於pose+睇法快D設計多D勇者王角色, 快馬加鞭, 10~20年時間好快過, 以而家速度, 分分鐘退休先出齊角色, 咁就大獲啦
根本英俊 發表於 9-9-2023 07:58 PM
最後3張圖師兄妳都睇到無, 妳真係勁, 又唔講下前面一堆圖有? 圖下面又唔註明獅毛同雙手要用番之前既? 妳 ...

獅毛和手臂在哪裡? 有錢驚買唔到? 你up緊咩.....有錢點會買唔到???
我早排跟人全新主體連配件包單據(full pay)一齊收6千有找, 真係淡定有錢剩

根本英俊 發表於 9-9-2023 07:58 PM
最後3張圖師兄妳都睇到無, 妳真係勁, 又唔講下前面一堆圖有? 圖下面又唔註明獅毛同雙手要用番之前既? 妳 ...

唔好鬧gamelife,佢算理性d嫁啦,唔似另外嗰條友,話人圍爐一齊逃避、扭曲事實,其實自己都好想圍爐R認同,不過等極都冇人陪佢,到終於有個中立意見嘅人出現就衝出嚟R對方圍爐
講番正題,你同gamelife我覺得都冇講錯,真係要怪都係要怪廠方明明有咁多機會講清楚但都冇做到,睇番嗰幾張圖,唯一比較細心睇先會留意到唔跟嘅只有兩隻前臂,不過呢part都係事後孔明,至於獅子毛同頭盔真係睇唔出佢係唔會包埋,就如同機底嗰塊遮醜前其實都冇show到係張相入面,所以其實都好難判斷都底邊d有邊d冇嫁
gamelife 發表於 9-9-2023 08:02 PM
獅毛和手臂在哪裡? 有錢驚買唔到? 你up緊咩.....有錢點會買唔到???
我早排跟人全新主體連配件包單據一齊收 ...

師兄,個手臂唔包都重講得通,但係頂帽同獅毛無記錯係藏係飛機入面wor,如果硬係要話官圖「見」唔到即係唔包,咁以後我買件玩具返屋企發現隻野得個殼無內部關節,都可以話官圖見唔到即係等於唔包?
其實pose+係youtube都畫左唔少大餅, 希望佢地可以儘早完成呢個餅, 我食得起

以下圖片純粹是勇者王相關產品(有2張是大餅)

fallout8 發表於 9-9-2023 08:25 PM
師兄,個手臂唔包都重講得通,但係頂帽同獅毛無記錯係藏係飛機入面wor,如果硬係要話官圖「見」唔到即係 ...

所以我未話LO. 將個品牌形象做返好D就在白獅補回, 最理想就補件出來(好似THE合體方式)

至於沒買白獅D人點算? 我自己覺得沒咩所謂, 因為我都是最終合體display, 我也不會用星機做diplay
你睇返成個組合, 你用得星機做display, 就已經好難揸起個鎚仔, 明顯零件不夠用, 除非散裝獨立display, 同埋只有一架飛機可以掛得起. 本身主體都不可以單獨display架飛機
gamelife 發表於 9-9-2023 08:31 PM
所以我未話LO. 將個品牌形象做返好D就在白獅補回, 最理想就補件出來(好似THE合體方式)

至於沒買白獅D人 ...

如果P+聽你講係白獅補返頂帽同獅毛,我相信P+會俾人小得更金。