Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

ToyKnife 發表於 10-9-2023 07:52 PM
師兄,你有追post嘅話,我一早已經認同佢哋delay,marketing同處理輿論做得差,令人感受不好係事實。依家 ...

冇呀,咪話多謝你囉,有乜問題?
hinaoi 發表於 10-9-2023 08:05 PM
冇呀,咪話多謝你囉,有乜問題?

頂....haha....無問題。不打不相識。大家都係想有好玩具玩。
ming123 發表於 9-9-2023 10:00 PM
無訂玩具好耐,呢幾年其實等現貨仲實際,起碼大把人開箱睇晒咩料先

無錯,至從奇蹟合金之後都無再訂玩具,等現貨等師兄視頻先決定
ToyKnife 發表於 11-9-2023 09:13 AM
頂....haha....無問題。不打不相識。大家都係想有好玩具玩。

啱呀,各有各嘅道理,觀點與角度啦,就玩家而言,大家都係想有好嘅玩具模型玩姐!利申,我都係覺得佢出貨時間表方面可以交代得好啲,同埋跟埋多兩三件parts會好少少。
Asukakeki 發表於 11-9-2023 11:39 AM
啱呀,各有各嘅道理,觀點與角度啦,就玩家而言,大家都係想有好嘅玩具模型玩姐!利申,我都係覺得佢出貨 ...

結論:所以其實個個都覺得今次Pose+處理得好差,只係有d人因為知道相關人士有上TD所以選擇喺呢度鬧,有d人直接上P+ fb page鬧,又有d開頭唔願意承認但其實對佢地都有好多不滿
仲有上次動漫展「戰國魔神」特別色會場預先發售版,1.5小時已經會截龍冇晒貨,各玩家也預期你檔口每天有幾百盒發售,點知原來只得幾十盒,咁就唔好大肆宣傳老點玩具友排幾個鐘入場去你檔口買啦!真係好火滾㗎;
不變定律, 一出名, 各方面的質素都會相對下降!
馬仔 發表於 22-8-2023 05:49 PM
其實呢間野delay 已成習慣,由此可見係個別呢間廠既”內部”問題,應該同”外部”問題無關.

Ccstoys 由灰 ...

CCtoys自己廠生產的
提提各位,發光組件不包括電池。
需求:
CR2032 x 4,即係一般車匙用電池,日本城有售。
CR927 x 4, 比較特別嘅3W電,唔係間間日本城都有,鴨寮街有售,每粒$8。

謝謝,謝謝你提示能購買電池的位置  發表於 12-9-2023 01:34 AM
多謝 CHING 提供資訊!
淘寶30蚊可以各買10粒,用呼吸燈開了4小時還有電
ToyKnife 發表於 12-9-2023 01:12 AM
提提各位,發光組件不包括電池。
需求:
CR2032 x 4,即係一般車匙用電池,日本城有售。

其實萬能淘佬咩都有齊

係嘅。不過小弟無淘寶account,又唔想開。  發表於 12-9-2023 06:02 PM
剛剛係鴨寮街由街頭行到街尾,又由街尾行返上街頭都「買唔到」 cr927 …. 。
D 老闆仲問我,仲乜 d 個星期咁多人搵 d 隻 電。
今次真係 振興經濟。
Vince 發表於 12-9-2023 03:57 PM
剛剛係鴨寮街由街頭行到街尾,又由街尾行返上街頭都「買唔到」 cr927 …. 。
D 老闆仲問我,仲乜 d 個星期 ...

會唔會有另一型號代替到?
pose+該包埋呢種「另類電池」,一點也不從顧客方面著想,真的服務水準下降了