Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

猴樂團 發表於 7-9-2023 11:31 AM
至少我剩低架飛機可以拎嚟display,又或同白獅玩,拆舊件就真係將架stealth gao變剩件 ...

白獅 應該係同 stealth geo ii 合體,anyway la,大家意見佢地應該聽到,可能遲 d 會追加返2條毛 同 對手 比玩家呢。
Vince 發表於 7-9-2023 11:23 AM
其實,大家有冇念過,就算 DX set 係比埋 獅子毛 同 一對手 你,裝飛翼時都係 2選1 ….

...

照師兄咁講 隻白獅子會唔會只係比個身同手腳部份零件?
都預咗你玩一隻姐
hong1971 發表於 7-9-2023 01:13 PM
照師兄咁講 隻白獅子會唔會只係比個身同手腳部份零件?
都預咗你玩一隻姐 ...

照佢咁講應該只係俾個白獅頭佢, 其他件攞返隻GAIGAR黎換
預咗玩一隻啊嘛
睇返Pose+ FB 所列出的”商品內容”,佢係寫”STEALTH GAO II 本體”的,雙手和獅毛應屬於本體一部份,如果佢唔包,就唔應該寫”本體”,當然,佢當時張全零件官圖,真的是冇包括……. 但無論如何,今次Pose+處理得很差,作為fans都幫唔落…..
bigbigfriend 發表於 7-9-2023 02:13 PM
睇返Pose+ FB 所列出的”商品內容”,佢係寫”STEALTH GAO II 本體”的,雙手和獅毛應屬於本體一部份,如果 ...

引用前面好心人士講喎:
依家啲玩家真係。。。公佈時清清楚楚寫了「商品內容」。。。

而且亦有disclosure:
*別売り商品[POSE+メタルシリーズガオガイガー」の一部のパーツを使用することが必要です。

字細放最下面處理呢D常見都算啦, 可能嗰位師兄覺得玩得玩具例牌要識日文
睇P+咁既樣出補件俾返頭,獅毛同雙手既可能都好細啦
nok031059 發表於 7-9-2023 02:24 PM
引用前面好心人士講喎:

我再睇多次FB,佢哋喺5/30登了一張官圖,內容是中間放了外盒,左邊放了錘仔機械人,右邊放了架飛機,架飛是有裝獅毛和雙手的,呢張官圖非常誤導人⋯⋯
bigbigfriend 發表於 7-9-2023 02:46 PM
我再睇多次FB,佢哋喺5/30登了一張官圖,內容是中間放了外盒,左邊放了錘仔機械人,右邊放了架飛機,架飛 ...

其實佢白獅宣傳時有一幅係白獅上Stealth Gao II
嗰張就有齊哂獅毛兩臂
而嗰幅圖就只係寫白獅加Stealth GAO II 本體
連登嗰度已經話要CAP定圖免得P+廠刪圖
bigbigfriend 發表於 7-9-2023 02:46 PM
我再睇多次FB,佢哋喺5/30登了一張官圖,內容是中間放了外盒,左邊放了錘仔機械人,右邊放了架飛機,架飛 ...

幫師兄搵埋, 呢張圖無 " 別売り商品[POSE+メタルシリーズガオガイガー」の一部のパーツを使用することが必要です 啦掛 !
SSP 猫猫網店有一套買, 盛惠 $7180.00
nok031059 發表於 7-9-2023 02:24 PM
引用前面好心人士講喎:

我唔覺得呢間野會好心俾番獅毛等配件我地班買家
引用 B 記術語, 不影響把玩, 講完!
tsang_20190721 發表於 7-9-2023 03:05 PM
SSP 猫猫網店有一套買, 盛惠 $7180.00

真係多謝晒

咁係唔係可以報海關  

勇氣王 + DX 配件, 賣價又好似差唔係好多
引用前面好心人士講喎:

師兄, 玩玩具都係為快樂同圓夢。玩到一肚火,無謂啦。

我唔算POSE+死忠,05, 07, 08都無入。但POSE+ 嘅GGG同今次嘅SGGG DX set,我成個過程只有快樂和不斷的驚喜。希望大家都有。

p.s.: 我識好少日文,但2023啦,唔使識日文嘅,攞部電話開個Google translate就得。
p.s.2: 以往POSE+ 同LU自己都有睇住ToysDaily,你繼續發聲,可能佢哋真係會補。祝你成功。
ToyKnife 發表於 7-9-2023 03:15 PM
師兄, 玩玩具都係為快樂同圓夢。玩到一肚火,無謂啦。

我唔算POSE+死忠,05, 07, 08都無入。但POSE+ 嘅G ...

佢本體同今次金鎚SET我就係早早訂咗期待已久
俾唔足我先一肚火嘛, 經濟無問題啫但SET野三千五銀你架飛機俾唔完整仲要係我問題?
咁以後B記D不影響把玩大家唔好罵啦, P+廠俾唔齊野你都無問題
唔係支持點會開咁多個POST話?
朋友你講到我想架飛機完整係我錯喎? 依家P+廠唔係玩具廠係文字遊戲公司?
佢俾足咗飛機我, 我諗都會同你一樣有驚喜都快樂既
至於P+廠同阿LU(應該係老闆)佢地應該睇下自己FB POST有幾多玩家問緊佢地點解架飛機會唔完整俾人啦!