Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

Asukakeki 發表於 6-9-2023 12:22 PM
係有啲失望,俾多個parts都得掛

我開頭仲期待佢新飛機會有改進獅子同頭既安裝
點知仲要拆埋舊件換上去
真係同新哥斯拉電影一樣,由0去到負

形容得好到肉  發表於 6-9-2023 01:09 PM
唔改進都算, 但要用舊件又真係不能接受
tsang_20190721 發表於 6-9-2023 12:42 PM
唔改進都算, 但要用舊件又真係不能接受

其實俾多個新件去換要增加幾多成本?本身盒野都成三千幾銀

佢間嘢其實都好頂癮, 明知自己差不多出貨,點解唔可以喺自己個網頁度,早幾日話一話俾人哋聽,就算唔寫嘢,影張相一堆貨,暗示下都可以呀,重要係之前起啲玩具店見到傳聞才知道差不多出貨,其實佢係咪怕比內地海關扣起成批貨,所以才定唔出貨日,如果係,我就唔怪佢,但有乜可能呀
Asukakeki 發表於 6-9-2023 12:49 PM
其實俾多個新件去換要增加幾多成本?本身盒野都成三千幾銀

咪係,成本幾多啫, 使唔使賺到咁盡呀
請問樓主可否張Pose+嘅新產品開新post,唔好放集中區得唔得 ?
P+我個人係相信唔會好似bandai咁冇誠意乜都想賺到盡嘅,設計都在線
不過就真係好唔中意佢哋 "瘋狂冇了期delay",同埋要拆舊飛機零件換落去呢點真係不能接受

話說,睇咗fb有人提起先醒起,隻宇宙戰士呢!?
delay到唔見咗!?仲比呢隻鎚仔爬埋頭!?
hinaoi 發表於 6-9-2023 03:25 PM
P+我個人係相信唔會好似bandai咁冇誠意乜都想賺到盡嘅,設計都在線
不過就真係好唔中意佢哋 "瘋狂冇了期del ...

佢延期DELAY反而係我覺得最無所謂既一點
以前本體出既時候都慣咗延期
今次會咁多聲音出黎純粹係因為佢延期又唔講聲, 到七月動漫節造勢又拍片話八月上旬派貨
再延期但又唔講先攪到咁, 純公司PR問題, 同佢本身件產品無咩關係

但依家睇到佢官方新呢段片, 見到佢唔跟對前臂, 獅毛同GGG頭盔就真係佢產品相關
呢D部件本身再版玩家都會預你可能改進下上一版既小問題
你唔改, 都算啦, 點估到無跟埋, 即係呢隻Stealth GAO II 本身都唔完整既
我知道買得呢SET都買咗本體, 但呢個價錢, 跟埋呢D零件等玩家當有後備都好
nok031059 發表於 6-9-2023 03:37 PM
佢延期DELAY反而係我覺得最無所謂既一點
以前本體出既時候都慣咗延期
今次會咁多聲音出黎純粹係因為佢延 ...

我咁睇啦,慣咗,係因爲大家中意佢所以寬宏對佢,但唔代表delay係正確
同埋你講得啱,delay之餘仲要冇交待清楚真係好差嘅處理
呢隻野我有買本體,滿心歡喜等個鎚,X佢,要我硬食咁多骨,

仲要攞你命三千蚊,你玩埋我個份,本體站屍算,唔會買任何補品俾佢食,

餓Q死佢。

剛拎了,但睇完片,要拆件,over package 嘅盒size...
將開盒玩嘅動力完全冷卻咗,等其他師兄嘅preview..靚相
訂左Delux 版既我, 睇完片已經決定到手即放 ! 唔想一路火住來玩玩具, 以後pose+ D 野真係出現先買, 一D 良心都無, 仲衰撚過bandai !
kennethli 發表於 6-9-2023 10:26 PM
訂左Delux 版既我, 睇完片已經決定到手即放 ! 唔想一路火住來玩玩具, 以後pose+ D 野真係出現先買, 一D 良 ...

今次之後何至出現...仲要出完現貨好評先諗
我開頭諗住佢都係遲派, 產品本身唔會出現問題
點知依家同我講貴過本體但得0.8隻Stealth Gao II, 真嬲
你開個咁既價, 我自然對你有呢個價錢既期望
nok031059 發表於 6-9-2023 10:49 PM
今次之後何至出現...仲要出完現貨好評先諗
我開頭諗住佢都係遲派, 產品本身唔會出現問題
點知依家同我講 ...

完全俾唔到理由佢點解要減左嗰0.2... 美觀又講唔上, 慳我又真係唔覺咁樣可以慳得幾多... 之前唔可以跟原著變型都算, 而家連原著都唔跟...
Vince 發表於 31-8-2022 10:21 PM
POSE+ METAL 系列《GOLDYMARG 及 STAR GAOGAIGAR 配件套裝》各主要玩具店即將接受預訂!
「 STEALTH GAO ...

依家啲玩家真係。。。公佈時清清楚楚寫了「商品內容」。。。

而且亦有disclosure:
*別売り商品[POSE+メタルシリーズガオガイガー」の一部のパーツを使用することが必要です。